Szarvason minden nap történik valami

2016. június 22. 14:22 | behir.hu

Megkezdődött az idei évad a Szarvasi Vizi Színházban. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is minden nap történik valami. Az irodalom, a tánc, a színház és a filmvilág is szerephez jut majd a megújult színpadon.

Az új évadot minden évben komoly munka előzi meg. A színpadot üzemeltető Magyar Teátrumi Társaság idén három nagyobb beruházást is megvalósított.

Fekete Péter, a Szarvasi Vizi Színház művészeti vezetője elmondta, egy új fedéssel, egy ledfallal és két fantasztikus szoborral várják a nézőket. Ez egy összefogás, a működtető nonprofit kft és Szarvas város önkormányzata tudott összeadni – tette hozzá a művészeti vezető.

A Légy jó mindhalálig darabbal kezdődött el a színház idei évada. Most nyáron a gyermek és felnőtt előadások mellett, az irodalom és a filmvilág is fontos szerephez jut.

- A vers a víz felett sorozat tovább folytatódik, ami szintén védjegye a vizi színháznak, ennek része a dal és a tánc a víz fölött. Ebben az évben pedig a film a víz felett is a programok között szerepel majd, ahol a magyar filmsztárokkal beszélgetnek a társulat tagjai, de részleteket is láthatunk a filmjeikből – osztotta meg velünk Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Június 17-től augusztus 30-ig a csillagos ég alatt: operett, próza, musical, mese és cirkuszművészet is teret kap majd.

 

FEL