Szarvas Péter: Maradjunk összetartó, egymást segítő közösség

2020. december 24. 15:28 | behir

Szarvas Péternek, Békéscsaba polgármesterének ünnepi köszöntőjét az alábbiakban olvashatják:

Elérkeztünk az év legszebb és legmeghittebb ünnepéhez, a karácsonyhoz. A karácsony, az az ünnep, amelyik talán az egyik legfontosabb az emberek és a családok életében. Ezen a napon körbeálljuk a szeretteinkkel a fenyőfát. Megosztjuk egymással az esztendő legszebb és néha a legfájóbb pillanatait is.

Közösen felelevenítjük a legviccesebb és legmeghatóbb családi anekdotákat, vagy egy-egy gyertyaláng fényében elmerengve megemlékezünk azokról, akik ma már sajnos nem lehetnek velünk.

 

Kedves Békéscsabaiak!

Úgy tartják, az év végéhez közeledve érdemes visszatekintenünk a magunk mögött hagyott időszakra, hogy összegezzük a velünk és körülöttünk történteket.

Az idei évet meghatározó koronavírus-járványnak sajnos még nem értünk a végére és kedvezőtlen hatásaival a jövőben is szembe kell néznünk. Nehéz próbák elé állított minket a járvány, de az elmúlt év túlnyomórészt pozitív tapasztalatai alapján úgy gondolom, a járványügyi helyzetben Békéscsaba eddig jól vizsgázott.

Ha visszatekintünk 2020-ra, azt mondhatom, hogy nehéz, de a körülményekhez képest sikeres év áll mögöttünk.

Városunk fejlődése töretlen maradt, melyben rendkívüli jelentősége van a Modern Városok Programnak. Ennek keretében 2019-ben átadásra került az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakasza, ma már használhatjuk az M44 Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszt és folyamatban van a Csabát nyugatról elkerülő Fürjesi összekötő út építése is. Kialakításra került a Nyomdaipari Tudás- és Képzőközpont. Ipari park épült a Csanádapácai és a Kétegyházi úton. Zajlik az energetikai és a közvilágítási rendszer, valamint a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása. Hamarosan indulhat a piac további fejlesztése is. Európai uniós forrásból folyamatosan újulnak meg óvodáink és közintézményeink. Jelentősen fejlődött kerékpárút-hálózatunk és átadtuk az új Védőnői Centrumot, hogy csak a leglényegesebb fejlesztéseket említsem.

A beruházások sora ezzel nem áll meg. Nemrégiben döntött a kormány arról, hogy támogatja Békéscsaba földes utcáinak, valamint járdahálózatának fejlesztését. Ezzel számos ponton rendezettebbé válik a város.

Mindezekkel a fejlesztésekkel a jövő erős Békéscsabáját építjük tovább, ahol gyermekeink és unokáink is boldogan élhetnek.

Azt kívánom, hogy a nehézségek ellenére 2021-ben is maradjunk összetartó, egymást segítő közösség, amely együttes erővel képes Békéscsaba jövőjét tovább építeni.

Alfred Tennyson angol költő szavait idézve kívánok Önöknek szeretetteljes, békés karácsonyt és sikerekben, egészségben gazdag, boldog új esztendőt:

„A remény mosolyogva lépi át az új év küszöbét, miközben azt suttogja: »ez az év boldogabb lesz.”

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere

 

További programok »

FEL