Szarvas Péter fát ültetett az élhetőbb környezetért

Az élhetőbb környezetért ültetett fát Békéscsaba polgármestere a kis ligetben.

Az élhetőbb környezetért ültetett fát Békéscsaba polgármestere a kis ligetben. Szarvas Péter elmondta fontosnak tartja, hogy minél nagyobb legyen a városi zöldfelület. Az apropót a pénteki föld napja adta.

A lakosság egy részének pozitív a véleménye a város zöld felületeiről. Ennek növelése a célja Békéscsaba polgármesterének, aki ásót ragadott és fát ültetett. Mint mondta, ezzel is hozzájárulna a levegő minőségének javításához.

– Tudjuk jól, hogy a növényzet, a fák a bokrok azok sokat segítenek egy adott régió egy adott térség klímájának javításában és sok más előnye is van annak ha több fa van egy adott térségben. És valóban egy kicsit személyes példamutatásként, figyelem felhívásként is tettem ma meg azt, hogy itt a sokak által szeretett kis ligetben egy kislevelű hársfát elültettem- nyilatkozta Szarvas Péter Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere.

Amint az elhangzott, a cél, hogy a lakosság is csatlakozzon a kezdeményezéshez. A polgármester kiemelte: idén több virágot ültettek el Békéscsabán, mint tavaly. A lakókörnyezet élhetősége, szépsége nagyon fontos, mert ez a látvány még egy rossz napot is széppé tehet – tette hozzá a polgármester.

Megosztás: