Szarvas Péter: 2 milliárddal több a közfeladatokra

2016. február 27. 09:00 | Varga Diána

Stabil és kiegyensúlyozott Békéscsaba költségvetése – fogalmazott Szarvas Péter, miután a közgyűlés tegnap elfogadta a város 2016-os büdzséjét.  A polgármester beszélt továbbá a Csaba kártya sikeréről és arról, melyik Szent István szobrot avatják fel 2018-ban Békéscsabán.

Több módosítással, hosszas, színes vita után elfogadta a közgyűlés többsége a 2016-os költségvetést – értékelt Szarvas Péter a közgyűlés után. Véleménye szerint azok, akik megszavazták a büdzsét, jó döntést hoztak, hiszen a 17 milliárd forintos költségvetés számos önkormányzati feladatra biztosít forrást. A tavalyi évhez képest több mint 2 milliárd forinttal többet fog költeni a város közfeladatokra - közölte a polgármester.

Létszámbővítés lesz a városi intézményeknél, több jut sporttámogatásra, ugyanakkor bővül a szociális támogatások kerete is. A Molnár ház 8 millió forintból újul meg, de nagy gondot fordít a város idén útfejlesztésére, földes utcák burkolására is, tájékoztatott a polgármester. Szarvas Péter hozzáfűzte: a pénzügyi helyzet stabilitása mellett fontos szempont volt, hogy a békéscsabaiak érdekeit is szem előtt tartsák.

Elindul a Békéscsaba biztonságáért program, ennek segítségével fejleszti majd a város a köztéri kamerarendszert. Ugyanakkor a már meglévőekre is különítettek el keretet, így a Csaba kártyára is, mellyel kapcsolatban eéhangzott: 5300-an vették birtokba eddig. Szarvas Péter azt is kiemelte: Máté István szobortervét támogatta a közgyűlés a Szent István szobor-pályázatra beérkezett 27 alkotás közül, így a kettős kompozíciójú alkotást avatják fel 2018 augusztus 20-án. 

A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. üzleti tervével kapcsolatban Szarvas Péter úgy fogalmazott: azért tartózkodott a napirendi pontnál, mert az üzleti tervből hiányolta például az üzleti célú ingatlanok bérbeadásának fokozását, de azt is nehezményezte, hogy a teljes piaci területből származó jövedelem nem elég magas. 

A februári közgyűlésről készített részletes tudósításunkat ide kattintva olvashatják!

 

 

FEL