Szalmonella miatt hív vissza egy terméket a Lidl

2017. január 19. 09:28 | Laczkó Viktória

Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hívott vissza a Lidl Magyarország Bt. - tette közzé a cég szerdán a honlapján.

A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl Magyarország Bt. visszahívja azon Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120 grammos termékét. A terméken a következő minőségmegőrzési idő szerepel: 21.05.2017.

A visszahívás oka, hogy a szóban forgó termékben a Lidl saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella szennyezettséget mutattak ki. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak.

A száraz helyen tárolt és snackként, szárazon fogyasztott kölesgolyóban a szalmonella baktériumok elszaporodása azonban nem valószínű - tette hozzá a Lidl közleménye.

A lánc kéri a vásárlókat, ha a fenti minőségmegőrzési idejű termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem azt bármely Lidl üzletbe vigyék vissza. A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik. 

A termékvisszahívás kizárólag a 21.05.2017-es minőségmegőrzési idejű Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120 grammos terméket érinti. A Lidl által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.

FEL