Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A haderőfejlesztést fel kell gyorsítani

2022. július 26. 10:06 | behir

A honvédelmi miniszter a haderőfejlesztés felgyorsításáról beszélt Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában.

A miniszteri zászlószalag-adományozással egybekötött harckocsizó fegyvernemi napon Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, hogy több helyszínen nagyszabású épületfelújítási és más infrastrukturális fejlesztések folynak a kormány haderőfejlesztési programjának köszönhetően, így Tatán is. 

Magyarországnak fel kell gyorsítania a haderőfejlesztést a jelenlegi helyzetre való tekintettel. A kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a háborús infláció és a globális gazdasági nehézségek ellenére az eddiginél erőteljesebben folytatódjon az erre vonatkozó program – mondta a politikus.

A kormány a katonák kimagasló arányú illetményemeléséről határozott a közelmúltban a technikai fejlesztések mellett - közölte a miniszter. 

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BMC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
16:40
FEL