Szabó János lett a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója

2019. február 11. 18:44 | behir

Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság volt igazgatója több mint 40 év vízügyi szolgálat és ezen belül 21 év igazgatói munka után február 8-tól megkezdte felmentési idejét és nyugdíjba vonul. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2019. február 8. napjával Szabó János műszaki igazgatóhelyettest - közalkalmazotti kinevezésének módosításával - határozatlan időre kinevezte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatói munkakörébe.

 

Szabó János 1983-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán - vízépítő-mérnöki szakon - építőmérnöki oklevelet szerzett, a diploma után a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál helyezkedett el, a Vízrendezési, Vízhasznosítási és Társulati Osztályra került beosztott műszakiként az öntözési csoporthoz. 1992-től a Műszaki Koordinációs Önálló Csoport irányítója, 1994-től az igazgatóság kivitelezési vállalkozási feladatokat ellátó egységének leválásával létrejött Biztonsági Üzem Kft. ügyvezető helyettese lett. 2006-tól a Vízrendezési és Vízhasznosítási Osztály osztályvezetőjeként, majd 2012-től az igazgatóság műszaki igazgatóhelyetteseként tevékenykedett.

A 80-as évek öntözési fejlesztéseinek aktív részese, a Kettős-Körös jobb oldali töltésfejlesztéseknek, a Mérgesi vízvisszavezető műtárgynak, a gyulai duzzasztómű rekonstrukciójának, a Felső-Tiszai töltésfejlesztés és autópálya építések földmunkáinak, a Tisza híd alapozásának irányítója volt. Az árvízvédekezések során több komoly beavatkozással járó védekezésben vett részt: 1995-ben a Mérgesi megnyitás ideiglenes elzárását, 2000-ben pedig a román területen történő töltésszakadásból kitörő vizek visszavezetését irányította. Belvízvédekezései sorából kiemelkedő a 2010. évi, mely során négy hónapon keresztül az igazgatóság valamennyi szivattyútelepe üzemelt. Részt vett a 2013-ban rekordot döntő dunai árvízvédekezésben, Esztergomban látott el szakaszvédelem-vezetői feladatokat.

2010-ben a több, mint 25 éves vízügyi tevékenysége elismeréseként Vásárhelyi Pál díjjal, majd 2015-ben a 30 éves tevékenységéért a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával tüntették ki.

 

Az igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese 2019. február 8. napjától Lúczi Gergely.

Lúczi Gergely 1997-ben a Janus Pannonius Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskola építőmérnöki karán végzett, majd 2001-ben a jogi szakokleveles mérnök végzettséget is megszerezte. 1997-ben helyezkedett el a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízgazdálkodási Osztályánál ügyintézői munkakörben, majd 2004-ben csoportvezetői és 2008-ban osztályvezetői megbízást kapott. 2012-től a Műszaki Biztonsági Szolgálat szolgálatvezetőjeként tevékenykedett.

Több védekezés során, mint osztagvezető irányította az ár- és belvízvédekezési munkákat, mely során kiválóan kamatoztatta magas szintű szakmai ismereteit, ezért 2013-ban megkapta az Árvíz és Belvíz Elleni Védekezésért Emlékérem ezüst fokozatát.

 

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese 2019. február 8-tól változatlanul Holecz Magdolna.

 

További programok »

Gazdaság

A tavaszi fagyok és az aszály lehúzta az idei szilvatermést

A tavaszi fagyok és az aszály miatt idén 23 ezer és 32 ezer tonna közötti szilvatermés várható, amely jelentősen alulmúlja az átlagos, évi 65 ezer tonnát – derül ki a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös termésprognózisából.
2020. augusztus 8. 14:47
FEL