Szabálytalanság miatt robbant fel a gázpalack Almáskamaráson

2021. július 1. 14:38 | behir.hu

Még 2020 októberében propán-bután gázt fejtett át egy palackból egy másikba egy férfi Almáskamaráson. Az anyag a levegőbe jutott és robbanás történt, tűz keletkezett, ketten megsérültek. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Megsérült két férfi, amikor 2020. október 21-én este robbanás történt Almáskamaráson, egy lakóház melléképületében. A házigazda propán-bután gázt fejtett át egy palackból egy másikba. A műveletet azonban olyan eszközzel végezte, amit elmondása szerint körülbelül húsz éve vásárolt. Az elöregedett gumicső egyik vége a nyomástól levált a csatlakozócsonkról és a gáz a levegőbe jutott, majd a helyiségben lévő kályha nyílt lángja berobbantotta, így tűz keletkezett.

A férfi, aki ittas állapotban fejtette a gázt, súlyosan megsérült. Ismerőse, aki szintén bent volt a helyiségben, a kezein elsőfokú, az arcán másodfokú égési sérülést szenvedett. A gázt szabálytalanul, veszélyesen átfejtő férfi ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. június 29-én továbbította az ügyészségre.

A kép forrása: police.hu

 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL