Súlyosabb büntetés kiszabását indítványozzák a Békés megyei drogdílerrel szemben

2020. november 30. 15:04 | behir.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta azzal a Békés megyei elkövetővel szemben, akit a Gyulai Törvényszék jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nem jogerősen 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt.

Az elsőfokú ítélet szerint a többszörösen büntetett előéletű gyomaendrődi férfi mintegy két éven keresztül rendszeres haszonszerzésre törekedve különböző fajtájú  kábítószert szerzett be és értékesített különböző személyeknek Békés megye területén – olvasható a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a kiszabott büntetés lényeges súlyosítása, míg a férfi és védője eltérő minősítés és enyhébb büntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokon eljáró ügyészség fenntartotta a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést, míg a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélte, melyre tekintettel az elsőfokú ítélet megváltoztatására és a férfival szemben kiszabott szabadságvesztés súlyosítására tett indítványt.

További programok »

Kék hírek

Az AnyDesk kockázatai – figyeljen, mert az összes pénzét elveszítheti!

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete újabb AnyDesket felhasználó csaló megkeresésekről kapott bejelentéseket. Békés vármegyében is sokan veszítették már el úgy a pénzüket, hogy idegenek kérésére telepítették ezt az alkalmazást – tájékoztatott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság .
07:27
FEL