Békésen a zebrán ütöttek el egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfit

2020. június 4. 16:28 | behir

Békésen, egy gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy személyautó egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfit. A nő figyelmetlen volt és a megengedettnél gyorsabban ment, a férfi pedig a kerékpárján fenn ülve hajtott át a zebrán. A rendőrség a nő ügyének vizsgálatát befejezte - írja a police.hu.

Személygépkocsi ütött el egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfit 2019. szeptember 14-én Békésen, a Rákóczi utca és a Szánthó Albert utca kereszteződésében. A férfi a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabálytalanul akart áthajtani, nem szállt le a kerékpárról. Az autót vezető nő pedig a megengedettnél gyorsabban ment és későn vette észre a zebrán közlekedő kerékpárost.

A férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy az autó vezetője, ha figyelmesen közlekedik és időben észrevette volna a kerékpárost, intenzív fékezéssel elkerülhette volna a balesetet. 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az akkor 41 éves nőt közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2020. június 3-án továbbította az ügyészségre. A férfi ellen azért, mert a gyalogos-átkelőhelyen kerékpárral ment át, szabálysértési eljárás indult.

Forrás: police.hu 

További programok »

FEL