Strandról, üzletből lopott

2016. július 14. 14:36 | Fekete Kata

A békéscsabai rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint illatszer üzletből, strandról és műszaki cikkeket értékesítő áruházból lopott.

Három bejelentés érkezett lopásokról a Békéscsabai Rendőrkapitányságra az elmúlt napokban. Először július 8-án délelőtt egy helyi drogéria alkalmazottja kért rendőri segítséget, mert ismeretlen elkövető 4 nagy értékű parfümöt lopott el úgy, hogy az áruvédelmi eszközöket eltávolította a csomagolásokról, majd a ruházatába rejtve fizetés nélkül elvitte az illatszereket. A második alkalommal még aznap este a békéscsabai Árpád Fürdőből telefonált egy férfi, mert ellopták az őrizetlenül hagyott táskáját az értékeivel, irataival, a munkáltatója telefonjával és más tárgyaival együtt. Július 9-én délelőtt pedig egy műszaki cikkeket forgalmazó üzletből szóltak, hogy ismeretlen körülmények között több szórakoztató elektronikai eszköz tűnt el.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói az adatgyűjtések során arra a következtetésre jutottak, hogy mindhárom lopást egy ember követhette el, akit július 13-án beazonosítottak. Ellenőrizték a 22 éves férfi lakcímét és azokat a helyeket, ahol megfordulhatott, de nem találták, ezért a körözését rendelték el. Alig két óra múlva a rendőrkapitányság egyik járőre a pihenőidejében tartott hazafelé, amikor az utcán felismerte és elfogta a keresett férfit. Segítséget kért a kollégáitól és együtt állították elő B. M. békéscsabai lakost. A nyomozók a helyi férfit 2 rendbeli lopás bűntett és 2 rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A rendőrök a strandról ellopott táskát a benne lévő értékek nagy részével együtt egy garázssor melletti bokorban elrejtve találták meg és foglalták le, majd visszaadták a tulajdonosának. A műszaki cikkeket és a parfümöket még keresik.   

Forrás: Police.hu

FEL