Sporttörténelmi siker a tét!

2017. január 24. 16:00 | behir.hu

Szerdán a legjobb 16 közé kerülhet a BRSE a CEV Kupában.

Al Pacino híres monológjában a Minden héten háború! című filmben hangzik el a következő mondat: "...Legyen szó bármilyen harcról, mindig az győz, aki mindent belead!.."  Egyszerű képlet, és leírva lehet nincs akkora hatással, mintha az ember a filmben hallja, de a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE következő mérkőzésére mindenképpen igaz. Hatalmas csata, igazi háború várható, ahol - hogy egy másik filmes hasonlattal éljünk -  a végén csak egy maradhat! Az első mérkőzésen aratott parádés győzelem ellenére sem mehet biztosra a magyar bajnok, hiszen szerb ellenfelük kiváló erőkből áll, déli szomszédunk reprezentánsának erejét mi sem jelzi jobban, hogy csak szerb játékosokkal képesek évről évre kimagasló, európai szinten is jegyzett játékot bemutatni. Biztosra vehetjük, hogy a hátránnyal érkező vendégek mindent egy lapra feltéve fogják rohamozni a hazai állásokat, nem jönnek feltett kézzel a csabai katlanba. 

A magyar bajnoknak a múlt héten játszott négy mérkőzéséből mindenképpen az Olomouc ellen mutatott összeszedett, pontos, és dinamikus támadójátékkal megtámogatott formáját kell a harctérre vinnie, hiszen két csatát mindenképpen meg kell nyernie a szerdai háborúban. A hazai szimpatizánsok és a szakvezetés természetesen örülne, ha az első két szett megnyerésével már biztosíthatná helyét a legjobb 16 között a BRSE, hiszen ennyi mindenképpen kell a továbbjutáshoz. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy Sasa Nedeljkovic csapata, nem szettekben, hanem a végső diadalban gondolkodik, és szerda este 18,00 órakor egy taktikus, és erőtől duzzadó offenzívát fog indítani a szerb állások ellen.
 

Tálas Zsuzsanna: "A rengeteg mérkőzés ellenére éppen elég idő eltelt, hogy fel tudjunk készülni a szerdai összecsapásra. A kulcs a mentális állapot lesz. Meg van az esélyünk, bejutni a legjobb 16 közé, ezt ki kell használnunk és nem szabad, hogy megbénítson bennünket. Nem téveszt meg bennünket, hogy az első mérkőzés sokak által váratlan sikere, tisztában vagyunk vele, hogy a szerb listavezető az utolsó pillanatig küzdeni fog."

 

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

**********

Irina Smirnova segítségével tör nemzetközi babérokra a BRSE!

A Linamar - Békéscsabai Röplabda SE deklarált célkitűzése, hogy nemzetközi porondon is sikeres és elismert klub legyen. Az ehhez vezető úton tett ma fontos lépést az egyesület, hiszen egy olyan igazolás végére tett pontot a menedzsment, amely nemzetközi viszonylatban is jelentősnek mondható.

Immár hivatalos, hogy Irina Smirnova a szezon végéig a klub játékosa, a 190 centiméter magas ütő az olasz élvonalbeli Monza csapatától érkezett, de korábban az Uralochka Jekaterinburg csapatában a Bajnokok Ligájában is szerepelt.

"Felkészültem a kihívásra, ismerem a klub terveit, célkitűzéseit, azért jöttem, hogy ezek elérésében segítséget nyújtsak." - mondta Irina Smirnova.

"Komoly tárgyalás sorozat előzte meg a szerződéskötést, a megállapodás a szezon végéig szól. Négy fronton küzdünk a legjobb eredmények eléréséért, nem lesz ritka a heti 2-3 mérkőzés, így elengedhetetlen volt, hogy bővítsük a játékoskeretet, amelyet ráadásul sérülések is tizedeltek. Több út állt előttünk, mi ismét magasra tettük a mércét és igyekeztünk egy nemzetközi szinten is jegyzett játékost igazolni. Büszke vagyok rá, hogy sikerült, hiszek benne, hogy Irina nagy segítséget jelent majd céljaink elérésében." - mondta Baran Ádám a BRSE elnöke.

A játékos a szerdai CEV Kupa visszavágón még nem léphet pályára, azonban a szombati Vasas elleni bajnoki találkozón már valószínűleg bemutatkozhat.

FEL