Sporttársi segítség

Egy Békéscsabán ragadt román férfit támogatott a fair play-díjas.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club vezetése Győri Csabának ajánlotta a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaraton fair play-díját. A békéscsabai fiatalember egy bajba jutott román nemzetiségű idős férfinek segített, aki a rajt napján nem tudott elindulni Aradra, így a megyeszékhelyen ragadt.

Győri Csaba tavaly találkozott először a 74 éves rőtszakállú férfival, aki idős kora ellenére is teljesítette a 200 kilométeres távot. Ekkor egy közös fotót is készítettek. A békéscsabai fiatalember, aki a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságán pénzügyőr főhadnagy beosztásban dolgozik, egy évig nem találkozott az aradi jó ismerőssel, egészen a szupermaraton második napjáig, amikor edzésre a sportcsarnokhoz érkezett.

– Ott láttam, hogy ugyanaz a bácsi ül a fa alatt és egy műanyag széken alszik. Láttam, hogy a kerékpárjával baj van, mert defektes volt. Nem tudtunk kommunikálni, telefonon tolmács segítségét kértem, kihangosítottuk a telefont és így tudtunk kommunikálni, hogy mi történt vele az elmúlt 24 órában. Itt bolyongott a városban, nem beszélte a nyelvet, nem volt pénze, magára maradt egy kicsit – idézte fel a történteket Győri Csaba.

A békéscsabai fiatalember szárnyai alá vette az idős férfit, ételt és italt vásárolt neki. A szupermaraton befutójának helyszínén, a főtéren már a verseny szervező bizottsága is segített a bajba jutott férfin, hiszen tisztálkodhatott, illetve megszerelték a kerékpárját is. Az atlétikai klub önzetlen cselekedetéért fair play-díjat adományozott a békéscsabai fiatalembernek.

– Apróságnak tűnhet békéscsabai viszonylatban egy ilyen fair play-díjnak az odaítélése. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club Győri Csabának ajánlotta, egyszerűen az emberi magatartása, a segíteni akarása, önzetlensége, a sporttárs megbecsülése miatt Egyáltalán a gondoskodás nyomán, hogy ennyi időt szánt embertársára – fogalmazott a klub elnöke, dr. Ferenczi Attila.

Győri Csaba az elismerést jelképező trófea mellett egy sporttáskát kapott ajándékba, aki ugyan idén kihagyta a két napos megmérettetést, de jövőre újra ott lesz a mezőnyben.
 

Megosztás:

Címke: , ,