Sportnapot szerveztek a fogyatékkal élők számára Gyulán

2020. szeptember 15. 18:37 | behir.hu

Sportnapot szervezett a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete a helyi fogyatékkal élők számára, szeptember 15-én.

Az Esélyegyenlőségi és érzékenyítő rendezvények, fogyatékkal élők, sport-, művészeti és szabadidős programjainak támogatása című felhívás keretében megvalósuló programra minden helyi érintettet meghívtak, akik többféle, koncentrációt igénylő sportot kipróbálhattak – számolt be a Gyulai Hírlap.

Rövid köszöntő után vette kezdetét a rendezvény. Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elnöke elmondta, miért tartották fontosnak a program megszervezését. 

– Az esélyegyenlőség jegyében integrált sportnapot tartunk, amelynek során ez alkalommal a koncentrálást igénylő sportokat vettük sorra. Ma a pingpong, a darts és a snooker kapott helyett, de hamarosan bővül a lehetőségek köre – mondta el az esemény szervezője, aki elárulta: a következő év tavaszára a helyszínen bowlingpálya épül a helyi fogyatékkal élők számára.

További programok »

FEL