Speciális díszkivilágítás: a ritka betegséggel élőkért ragyog a Megyeri híd

2024. február 26. 06:25 | behir.hu

Február 29-ig a ritka betegségek világnapja alkalmából több színben pompázik a 100 méteres Megyeri híd.

A ritka betegségek magyarországi betegszervezete, a RIROSZ, a ritka betegséggel élő emberek gyógyításáért dolgozik. Egy különleges nap, február 29-e a ritka betegségek világnapja, amit a közösségért munkálkodók azért hívtak életre, hogy felhívják a figyelmet az érintettekre. Ennek részeként számos középület, köztük idén a Magyar Közút kezelésében lévő Megyeri híd is speciális díszvilágítást kap a szervezetnek köszönhetően. Február 24-29. között alkonyattól pirkadatig kék, zöld, rózsaszín és lila színekben pompázzon a híd, ezzel is támogatva a fontos ügyet.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) a világnapi eseménysorozathoz kapcsolódóan több középületet is kék, zöld, rózsaszín és lila színbe öltöztet. A RIROSZ támogatóinak köszönhetően a Budapest melletti, az M0-s autóúton található, a Magyar Közút kezelésében lévő Megyeri híd is február 24-29. között, szombattól csütörtökig új díszvilágítást kap a világnaphoz kapcsolódóan.

A Közút szakemberei felhívják a figyelmet arra, hogy aki nemcsak menet közben szeretné szemügyre venni a különleges díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre. Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd. A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei pedig a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

További programok »

Itthon

FEL