Sorszám kell az orosházi kórház szakrendeléseire márciustól

2024. február 28. 19:20 | behir.hu

Alapjaiban változik 2024. március 1-jétől a járóbeteg ellátás rendje az orosházi Dr. László Elek Kórházban. A szakrendelések kizárólag előzetes, telefonos időpontfoglalás után vehetők igénybe, emellett az egész országban bevezetik a sorszámhúzást és a betegfelvételi irodában történő adategyeztetést.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával az egész országban bevezetik a Járóbeteg Irányítási Rendszert (JIR). Az új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben, segíti a jobb szervezettséget és a hatékonyságot, így az időpont egyeztetéssel nem az orvosnak vagy a szakasszisztensnek kell foglalkoznia, a gyógyításra koncentrálhatnak.

Aki március 1-je után érkezik az orosházi kórház Könd utcai szakrendelőjébe járóbeteg-szakellátásra, az új rendszer szerint kell eljárnia.  A járóbeteg szakrendelések többségére kizárólag előzetes időpontfoglalás után lehet érkezni.

Időpontot munkanapokon a +36 68 411-166-os központi számon az 597-es és a 697-es melléken 06:30-14:30 óra között lehet foglalni. (A pszichiátriai szakrendelés és a fogászat kivételt képez, ott a korábbi számon lehet időpontot foglalni, ez ide kattintva érhető el).

Emellett a háziorvos is jogosult időpont kérésre az EESZT Ágazati felületét használva, hamarosan pedig minden felhasználó saját maga is foglalhat majd időpontot az EgészségAblak applikáción keresztül.

A gyors és hatékony telefonos időpontkéréshez ajánlott már a hívás előtt előkészíteni az alábbi adatokat, amelyeket rögzíteni fognak a rendszerbe.

  • TAJ szám
  • orvosi beutaló (amennyiben beutaló köteles az adott szakrendelés)
  • telefonszám (mobil) vagy
  • email cím

Ha a betegnek sem telefonszáma, sem email címe nincs, abban az esetben közeli hozzátartozója, gondozója elérhetőségét szükséges megadni.

Az elérhetőségekre azért van szükség, hogyha valamilyen oknál fogva az adott napon nem lesz elérhető a szakrendelés, értesíteni tudják a beteget. Emellett a rendszer az időpont előtt emlékeztető SMS-t vagy emailt tud küldeni, amennyiben ez a funkció be van állítva az időpontkérő személy ügyfélkapus rendszerében az EESZT adatlapján

Az új járóbeteg ellátás működéséről részletesen itt tájékozódhat

Forrás: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

 

További programok »

FEL