Sorozatbetörőket kaptak el

2016. szeptember 23. 06:41 | Fekete Kata

A rendőrség vádemelést javasol öt férfi ellen, akik a gyanú szerint Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben törtek be családi házakba.

Lakásbetörésekre szakosodott öttagú csoport tagjai ellen javasol vádemelést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfiak tizenkét lopás elkövetésével gyanúsíthatóak

.

 

A nyomozás adatai szerint 2015. november 5-e és 2016. január 22-e között Békés megyében kettő, Jász-Nagykun-Szolnok megyében öt, Hajdú-Bihar megyében egy, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig négy bűncselekményt követtek el. Családi házak ajtóit feszítették fel, majd az épületeket átkutatták. Pénzt, ékszereket, műszaki cikkeket loptak el, a lopással és a rongálással négy helyen 1 millió forintnál nagyobb kárt okoztak. Emellett Szeghalom külterületén egy személygépkocsi ablakát is betörték és elvitték az utastérben talált dolgokat - írja a Police.hu.

Négy gyanúsítottat 2016. január 22-én fogtak el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyel község határában. A csoport két tagja, a 40 éves hajdúszováti L. Cs. és a 38 éves szintén hajdúszováti O. V. a gyanú szerint valamennyi bűncselekmény elkövetésében részt vett. A 45 éves nyíregyházi K. I. öt, a 27 éves hajdúszováti K. A. egy lopás elkövetésével gyanúsítható. Ötödik társukat a 46 éves kabai G. J.-t 2016. február 10-én fogták el, őt a rendőrség hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja.
 
Az öt férfi közül hárman előzetes letartóztatásban vannak, ketten korábbi bűncselekmények miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésüket töltik. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 22-én a nyomozást lezárta és az ügy iratait a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal továbbította a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészségre. 
 

FEL