Soltész Miklós: A népszavazás a magyar emberek közös ügye

2016. szeptember 22. 16:19 | Zsíros András

A bajba jutott migránsokon segíteni, és a közel-keleti keresztények érdekében felemelni a szavunkat – ez a kettősség jellemzi az emberek többségének gondolkodását az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerint. Soltész Miklós erről Füzesgyarmaton beszélt, ahol kedden tartottak fórumot a népszavazással kapcsolatban.

Békés megye 3-as számú választókerületében a népszavazásig összesen két helyszínen tartanak tájékoztató fórumot. Az egyik ezek közül Füzesgyarmat, amelyre kedden várták az érdeklődőket. A térség országgyűlési képviselője elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a polgárok tisztában legyenek minden kérdéssel, és minél nagyobb számban részt vegyenek az október 2-i voksoláson.

- 55 százalék körüli részvételi aránnyal lennék elégedett, és én remélem, hogy Magyarország lakossága felnőtt ehhez a feladathoz. Ez az egész nemzet ügye, a nemzet határain belül és kívül élő magyarságnak az ügye, abszolút közös ügy a jövőnk érdekében – fogalmazott Kovács József országgyűlési képviselő.

A megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke arról beszélt, hogy a migrációs helyzet Békés megyét eddig kevéssé érintette. Szerinte ez két dolognak köszönhető.

 - A román határőrség a román-szerb határon láthatóan a helyzet magaslatán van. Illetve talán az embercsempészek számára is nyilvánvalóvá vált, hogy ahogy a déli határszakaszon megépülhetett a kerítés, amelynek az áttörése bűncselekmény, két héten belül itt Békés megyében a magyar-román határszakaszon is megépülhet bármikor ez a kerítés - hangsúlyozta Zalai Mihály.

Soltész Miklós visszafordíthatatlan folyamatnak nevezte a migrációt. Mint mondta, kudarcot vallott az úgynevezett demokrácia-export, mivel csak pusztulást hozott a nyugati világ beavatkozása a harmadik világ országaiba. Hozzátette, közös európai összefogásra van szükség, hiszen a geopolitikai helyzet nem változott.

A politikus hozzátette, ez nem pártpolitikai kérdés, hanem a magyar emberek közös ügye.

 

 

FEL