Sokan szomorúak a portugál győzelem miatt

2016. július 11. 13:42 | behir.hu

Portugália győzelmével ért véget a labdarúgó Eb Franciaországban. A döntőn a Csabagyöngye Kulturális Központnál felállított kivetítő előtt is sokan szurkoltak.

 

Ritkán hozott olyan látványos megmozdulást a 2016-os kontinensviadal fináléja, ami tapsra ragadtatta volna a szurkolókat vasárnap este. A franciák nem tudták feltörni a portugálok védekezését, akik szervezetten játszottak a döntőben. A drukkerek azonban kitartóak voltak, és a 0-0-s rendes játékidő után is sokan maradtak a kulturális központ melletti stégen felállított kivetítő előtt. Ez meg is hozta a jutalmát, hiszen a hosszabbítás második félidejében megszületett a döntő egyetlen gólja. A portugál válogatott végül megtartotta 1-0-s vezetését és megnyerte a finálét.

Németh Antal a franciáknak szurkolt. Úgy gondolja, a portugálok kevésbé érdemelték meg a győzelmet.  Egy másik néző, Uhrin Tamás szerint Cristiano Ronaldo kiesésével a portugálok nagyon sokat veszítettek. Úgy véli, ezzel az akcióval a franciák ki akarták golyózni a portugáloktól a jolly jokert. Amikor Ronaldo kiesett, kiegyenlítődött a csata, a végén pedig megérdemelten győzött a jobbik. Vozár Krisztián elkeseredett, mert francia győzelmet várt.

Portugália történetének első Európa-bajnoki címével ért véget az idei labdarúgó Eb és a Csabagyöngye közvetítéssorozata. A kulturális központ a tervek szerint az olimpia idején is várja majd a szurkolókat.

FEL