Sok esetben riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban

2022. március 1. 10:10 | behir

Az elmúlt hétvégén, négy műszaki mentéssel és kilenc tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Garázsban tárolt tárgyak gyulladtak meg szombat délelőtt Békésszentandráson, a Nyíl utcában. Az ötven négyzetméteres garázs első részében meggyulladt égő autó alkatrészekről a tűz az épületre már nem terjedt át. A szarvasi hivatásos tűzoltók vízsugár és kézszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Háztartási gázpalackból kiáramló gáz robbant fel egy családi ház konyhájában szombat délután Orosházán, a Pusztaszeri úton. A balesetben egy lakó sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat, további kivizsgálásra kórházba szállította. A robbanás következtében berendezési tárgyak égtek meg, valamint a konyha egyik fala kiborult és a többi tartószerkezeten is repedések keletkeztek. Az orosházi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd a megrogyott falszerkezeteket további omlásveszély elkerülés érdekében tartóoszlopokkal megtámasztották. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor az ingatlanhoz tartozó portán a tulajdonos rendelkezett másik lakható épülettel. Az eset kialakulásának körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Két személygépkocsi karambolozott szombat délután Békésen, a Malom utcában. A két gépjárműben összesen öten utaztak. A baleset következtében egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat további ellátásra kórházba szállította. A helyi önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a helyszín biztosítási feladataiban nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak. 

A szombati nap folyamán több alkalommal is területtüzekhez riasztották megyénk tűzoltóit. A délelőtti órákban, harminc méter hosszan égett az aljnövényzet valamint egy fa törzse az M44-es gyorsforgalmi út és Kamut település közötti részen. A békéscsabai hivatásos tűzoltók a növényzetet vízsugárral eloltották, majd a beizzott fát láncfűrész segítségével eltávolították. Nádas gyulladt ki szombat délután Békéscsabán, a Povázsay utca közelében. A kétezer négyzetméteren égő növényzetet a békéscsabai hivatásos tűzoltók több vízsugár és kéziszerszám segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Nem sokkal később a száraz fű gyulladt meg, közel ezerötszáz négyzetméteren Gyomaendrőd és Szarvas közötti külterületen. A gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Az esti órákban száraz fű és nádas kapott lángra Békéssámson településen, a Szabadság utcában. A közel egy hektár kiterjedésben égő növényzetet a helyi önkéntes és a tótkomlósi önkormányzati, valamint mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók oltották el több vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

Fotó: Katasztrófavédelem

Egy személyautó letért az úttestről, majd fának csapódott vasárnap délelőtt Szarvas és Csabacsűd között, a 44-es főúton. A járművel egyedül közlekedő sofőrt a mentőszolgálat súlyos sérülésekkel kórházba szállította. A szarvasi hivatásos tűzoltók a kocsit áramtalanították, környezetét átvizsgálták, majd a területet átadták a rendőrség munkatársainak. 

Kigyulladt az ágybetét egy családi ház szobájában vasárnap délután Nagyszénáson, a Jókai Mór utcában. Szerencsés módon, a tűzeset idején a közelben szabadnapos tűzoltók tartózkodtak, így az égő ágymatracot még az orosházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szobából ki tudták hozni, így nagyobb tűz nem keletkezett. A kiérkező egységek az udvarra kihozott matracot vízsugár segítségével visszahűtötték, majd az épületet kiszellőztették és hőkamerával átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt át, az épület továbbra is lakható maradt. Az eset idején a szobában egy ember tartózkodott, őt a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel további kivizsgálásra kórházba szállította - katasztrofavedelem.hu

Fotó: Katasztrófavédelem

További programok »

FEL