Sok csabai autós csak most cseréli le a téli gumikat

2020. május 28. 16:13 | D. Nagy Bence

A kedvező időjárás miatt az autósok többsége már az elmúlt hónapokban nyári szettre cserélte a járművek téli abroncsait. A koronavírus-járvány miatt azonban sokan csak most vitték el autóikat műhelyekbe.

Sok békéscsabai tulajdonos – megvárva a járvány kifutását – ezekben a napokban vitte el gépjárművét szerelőhöz. A csereszezon kitolódását elsősorban a járvány miatt lecsökkent autóhasználat okozta.

– Nagy problémát jelentett nálunk a COVID-19-es járványhelyzet és most vált időszerűvé, hogy a téligumit felnistől, mindenestől egy komplett nyári garnitúrára cseréljük le – fogalmazott a 7.TV kérdésére Lehoczki Mihály autótulajdonos. Hozzátette, hogy autóját minden évben, az ősz beköszönte előtt szerelőhöz viszi, ebben az időszakban ugyanis hosszabb túrákra indulnak. Mint mondta, számára a biztonság a legfontosabb.

 

A járvány az autós műhelyek forgalmára is kihatással volt

– A járvány nagyon kellemetlenül ért minket. Csak délután három óráig lehettünk nyitva, illetve az ünnepek miatt rövid munkahetekkel kellett gazdálkodnunk, így az egész szezon eltolódott. Sok autó még nem érkezett meg hozzánk, többen is nálunk tárolják a szettjeiket – emelte ki megkeresésünkre Nagy Attila, a Csaba Gumiszerviz Kft. társtulajdonosa. Hangsúlyozta, hogy a műhelybe a csereidőszak alatt átlagosan 6-700 autó érkezik, jelenleg 150-200 autó érkezésére várnak.

A szakemberek egy-egy gumicsere esetén a féktárcsákat, fékbetéteket is átvizsgálják, valamint a gumi állapotától függően futóműbeálltást is javasolnak. A gumik alapos ellenőrzésével többek között a gyakran előforduló durrdefekt is elkerülhető.

További programok »

Itthon

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL