Skaliczki László hazatér

2016. február 18. 17:36 | behir.hu

Nyártól új edzővel, Skaliczki Lászlóval készül az NB I-es békéscsabai kézilabdacsapat. A korábban férfi szövetségi kaptányként dolgozó szakember jelenleg a Mezőkövesd csapatát irányítja és júliustól kezdi a munkát a csabai együttesnél.

A lila-fehér klubnál tavaly október elején menesztették Avar György vezetőedzőt, aki ugyan bejutott az együttessel a bajnokságban a legjobb nyolc közé, de a rájátszásban és az idei szezon kezdetén sem hozta a szakvezetés által elvárt eredményeket. Azóta Szabó Károly megbízott vezetőedzőként dolgozik a csapatnál. Az egyesület vezetése meghozta a végleges döntést és július elsejétől új szakember irányítja a felnőtt csapat munkáját.

- Szerettünk volna egy hosszabb távú és egy kiegyensúlyozott, megnyugtató megoldást találni és így került a képbe Skaliczki László, aki ebbe a régióba való, újkígyósi illetőségű, korábban dolgozott a békéscsabai férfi csapatnál is. Ő egy tapasztalt szakember, aki nagy szaktekintély, nemzetközi rutinnal rendelkezik, szeretnénk, ha ezt a tudást ebben a régióban a mi egyesületünknél kamatoztatná – hangsúlyozta a békéscsabai klub elnöke, Szabó Károly.

A szakember vezetőedzőként a Dunaferr és a Pick-Szeged férfi együtteseivel magyar bajnoki címet ünnepelhetett, előbbi csapattal KEK döntőt játszott és Magyar Kupa elsőséget is szerzett. Skaliczki László 2001 és 2008 között a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya volt, amelynek kispadján 163 alkalommal ült, az athéni olimpián a negyedik helyre vezette a nemzeti együttest. Jelenleg a Mezőkövesd férfi csapatát irányítja. Az utóbbi években többször is megkeresték a csabai klubtól, most azonban létre is jött a megállapodás.

- Egy felvázolt csapatépítésbe kell felhasználni azt a tudást, tapasztalatot, amit megszereztem az évek során, azt az eljárási módszert, amellyel rendelkezem. Úgy gondolom, hogy reményeim szerint sikerül ezt megvalósítanom és ehhez mindenfajta támogatást megkapok majd. Szükség lehet olyan egyéniségekre a tehetségek mellé, akik egy stabil csapatot alkotnak, rutinjukkal segítik a fiatalokat a mérkőzés közben, illetve a felkészülés során – fogalmazott Skaliczki László.

A vezetőedző kettő plusz egy éves szerződést kötött a csabai klubbal.

FEL