Síppal, dobbal köszöntek el az óvodától

2016. május 27. 13:35 | Fekete Kata

A Mackó-Kuckó Óvoda új kezdeményezést indított és egy sétakocsikázós ballagással búcsúztatta az iskolába készülő óvodásait. A menet a főtér felé is kanyarodott, ahol a város vezetőit is üdvözölték a legkisebbek.

Nem mindennap érkezik lovaskocsi a Szent István térre, többen meg is álltak a főtéren, hiszen síppal-dobbal, jó kedvvel érkeztek a Mackó-Kuckó Óvoda Süni csoportos lurkói. Botta- Dukátné Orczifalvi Éva óvodavezető elmondta, a ballagó csoport két óvó nénije találta ki, hogy így búcsúzzanak el a gyerekektől, akik 3-4 évet töltöttek el az óvodában.

Az óvodások a városháza előtt a város vezetőit is üdvözölni szerették volt, de mivel éppen akkor ülésezett a képviselő-testület, Túriné Kovács Márta, az oktatási, közművelődési és sport osztály vezetője köszöntötte a gyerekeket és egy kis finomsággal is készült a lurkóknak.

A Süni csoportos gyerekek számos emlékezetes élménnyel gazdagodtak és sok barátot szereztek az óvodai évek alatt. Varga Petra elmesélte, hogy jártak Derecskén is, de neki a színház tetszett a legjobbam. Nagy Levente a barátaira, Krisztiánra, Somára és Szász Mátéra emlékszik vissza legszívesebben, no meg a közös kártyázásokra. 

A lovaskocsi bejárta az egész várost csütörtök délelőtt, majd a nagycsoportosok ma a ballagáson hivatalosan is elköszönnek óvodájuktól.

FEL