Sima vereség Siófokon

2017. január 7. 18:36 | behir.hu

Siófokra látogatott a női kézilabda NB I 10. fordulójában a Békéscsabai Előre NKSE gárdája. A lila-fehérek jól kezdtek, de nem bírták a tempót 60 percen keresztül a hazaiakkal, akik végül fölényes, 31-23-as sikert arattak.

Az első találatot a siófokiak szerezték, de a 7. percben Glusica találatával 5-2-re már a lila-fehérek mentek. Nem sokáig tartott ki a csabai vezetés: a 14. minutum végén már újra a házigazdák álltak jobban, ekkor 9-7-et mutatott az eredményjelző. A félidő közepén Jovana Dukic kiállítását Triscsuk használta ki, a válogatott irányító duplájával már négyre növelte a hazai előnyt. A hét perces csabai gólcsendet Glusica törte meg, de közelebb nem jöttek a lila-fehérek, sőt, Such Nelli emberhátrányos találatával az addigi legnagyobb különbség is kialakult (17-10). Az első félidő vége előtt két másodperccel Vasileuskaya még gólt lőtt, de az első félidőt így is magabiztosan hozta a Balaton-parti együttes.

A fordulást követően a 37. percig maradt a hat gólos siófoki fór, ezután azonban két perc alatt megfelezte a hátrányt a Skaliczki-csapat (20-17). Innen nem sikerült továbblépni a csabai lányoknak: többek között a horvát válogatott beállós Katarina Jezic góljával újra hat találat volt a differencia (23-17). A siófokiak még egy lapáttal rátewttek, a lilák nem tudták tartani a lépést ellenfelükkel, az 50. percben már kilenc találattal vezetett a pályaválasztó. Ezzel a lényegi kérdések eldőltek, a zárásra már csak az maradt a kérdés, hogy lesz-e tíz gól a két együttes között: Zöldi-Tóth és Diószegi szerezte a két utolsó gólt, így alakult ki a 31-23-as végeredmény.

A Siófok sikerével megelőzte a Fehérvárt és feljött a 7. helyre. A lila-fehérek a vereséggel maradtak a 13. pozícióban, akik legközelebb egy hét múlva, január 14-én a Váccal szemben lépnek pályára a városi sportcsarnokban.

 

FEL