Sima vereség Mosonszolnokon

31-23-ra kaptak ki a csabai kézisek.

A 9-12. helyért zajló rájátszás első körében a Mosonmagyaróvár otthonába látogatott a csabai hölgykoszorú. A sok sérültet nélkülöző viharsarkiak nyolc gólos vereséget szenvedtek a playoff nyitányán.

Nem tudni, hogy a hosszú utazásnak tulajdonítható, vagy a viszonylagos tét nélküliségnek, de a csabai lányok nem igazán "haraptak" a mérkőzés elején. A hazai fiatalok sokkal vehemensebben vetették magukat a küzdelembe, ennek köszönhetően kezdettől irányították a játékot, és az előny is náluk volt (15. p.: 9–3). Nem egyszerűsítette a helyzetet, hogy a védelem egyik tartópillére, Tóth Sára térdsérülést szenvedett a játékrész derekán. A vendégek támadásban elkövetett hibáit könnyű gólokkal büntették az óváriak, akiknek a kapusát, Szemereyt naggyá tették Nikolayenkóék, így a folytatásban még nőtt is a különbség a felek között, és a szünetre már héttel járt előbb a házigazda.

A meccs menete a második félidőben sem változott jelentősen. A viharsarkiak kedvetlenül kézilabdáztak, a hazaiak viszont amolyan örömjátékot nyújtottak (44. p.: 28–16). Szabó Károly edzőnek az utolsó negyedórára sikerült megtalálnia azt az ideális hatost, amely eredményesen vette fel a küzdelmet, és szépíteni tudott az eredményen, de a hazaiak magabiztos sikerét már nem tudta veszélyeztetni. A rájátszás folytatásában ennél lényegesen jobb teljesítményre lesz szükség a lilák részéről az eredményességhez.

Szabó Károly: A rájátszás előtt elég sok problémával kellett megküzdenünk a sérültjeink miatt. Ez is közrejátszott abban, hogy nehezen találtuk meg a meccs ritmusát, és csupán a meccs utolsó negyedórájára állt össze a csapat szerkezetileg. Erre viszont építeni lehet a rájátszás további mérkőzésein.

Forrás: Békéscsabai Előre NKSE

 

Megosztás:

Címke: ,