Sikeresen zárult a fedeles fogathajtó időszak

Először rendeztek téli fedeles fogathajtó bajnoki döntőt Békés megyében. Az országos versenysorozat utolsó állomásának a gyulai Sióréti Lovasközpont adott otthont szombaton, ahol közel negyven fogat állt starthoz öt kategóriában.

A Sióréti Lovasközpontban rendezték az országos bajnokság döntőjét. Az egyesület elnöke elmondta: örül annak, hogy ennyi fogathajtó vesz részt ezen a versenyen.

– Nagyon sok fogat állt rajthoz, aminek nagyon örülök. Remélem mindenki elégedett volt a szervezéssel és a versennyel, mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy jól sikerüljön ez a nap és megteremtsük a szükséges feltételeket – mondta el Demkó András, a Sióréti Lovas Egyesület elnöke.

A szombati döntőn több mint ötszázan voltak kíváncsiak a versenyzőkre.

– A jelenlegi mezőny kiegyenlített, nem tudja senki, hogy ki lesz az első. Az egész évben ez a hat-hét versenyző küzdött az értékes helyekért. Nagyon kiélezett a verseny, így nem tudhatjuk, hogy kinek lesz most szerencséje – latolgatta az esélyeket a Nyírbátori LE fogathajtója, Fekete György.

Végül Fekete Györgynek lett a szerencséje és ő lett a A/B kategóriás kettesfogat téli fedeles időszak bajnoka. A négyesfogatok versenyét Dobrovitz József nyerte, de ebben a kategóriában nem indult minimum három minősült versenyző, mely alapfeltétele volt a bajnoki cím kiadásának.

– Mindennel maximálisan elégedett voltam. A közönség fantasztikus, nagyon jó hangulat van. Úgy gondolom, hogy a versenyrendezők mindent megtettek annak érdekében, hogy jól sikerüljön ez a verseny. A lovaimról és a csapatról nem is beszélve, nagyon jól teljesítettek, így maximálisan elégedett lehetek – fogalmazott Dobrovitz József többszörös magyar bajnok versenyző.

 

Megosztás:

Címke: , , ,