Sikeresen vizsgáztak az aikidósok

A békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Aikido Szakosztályában vizsgával zárták a 2018-as évet a sportolók, akiket Márton Imre 6 danos aikido és 5 danos battodo mester, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország vezető instruktora vizsgáztatott.

Márton Imre régi kedves barátja a Békés megyei harcművészeknek, így örömmel üdvözölte őt a vizsga egy részét megtekintő 7 danos Shihan Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke. A tavalyi, sikeres, békéscsabai nemzetközi szeminárium is a makói nagymester segítségével jött létre, amelyet szintén a Balázs Sándor mester vezette csoport bonyolított le.

A mostani vizsgára már régebb óta készültek a sportolók, hisz egy övvizsgára felkészülés nélkül elmenni nem csak merészség, hanem tiszteletlenség is lenne a harcművészet és a vizsgáztató iránt.

A legkisebbektől a magasabb fokozatúakig sokan tettek sikeres vizsgát. A megmérettetés nemcsak az eséstechnikákról és a pusztakezes támadások védéséről szólt, ugyanis bot-, kard- és késhasználatból, valamint az eszközös támadások védéséből is vizsgáztak a fiatalok.

A vizsga folyamán adta át Márton Imre mester a csoport vezetőjének, Balázs Sándor mesternek, aki a közelmúltban vizsgázott 2 danra,  az erről szóló díszes oklevelet.

 

Megosztás:

Címke: , , ,