Siker a Magyar Kupa forduló első derbijén

BRSE – MCM-Diamant Kaposvár 3-0 (21,15,20).

BRSE – MCM-Diamant Kaposvár 3-0 (21,15,20).

Két nappal az idegenbeli bajnokit követően ezúttal a Magyar Kupában találkozott egymással a BRSE és a Kaposvár együttese. A dunántúli csapat lemondott a pályaválasztói jogáról, így mindkét találkozót Békéscsabán rendezték, rendezik.A vasárnap délelőtti "matiné" előtt a vendégeknek nem titkolt céljuk volt, hogy ezúttal is megszorongatják a bajnokcsapatot, és igyekeznek ismét játszmát, játszmákat elcsípni (a bajnokin 1-3 lett az eredmény a csabai lányok javára).

Az első játékrész ennek megfelelően kezdődött, a három volt csabaival felálló vendégek az első technikai szünetnél 8-4-re vezettek.Innen kezdte a felzárkózást Nedeljkovic mester együttese és 9-9-nél utolérte ellenfelét. Egy darabig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán megrázta magát a BRSE, ebben az időszakban elsősorban Szakmáry volt elemében, melynek köszönhetően 19-12-es eredményt láthattak a helyszínre kilátogatók. Megpróbált mindent a vendégegyüttes, de már csak szorosabbá tudta tenni az eredményt, 25-21 a vége (1-0).

A második szett valamivel jobban kezdődött a BRSE számára, de nem tudta igazán lerázni a vetélytársát. Olyannyira nem, hogy ha minimális különbséggel is, de 10-9-nél a remekül küzdő kaposváriaknál volt az előny. Cserékkel próbált meg frissíteni a hazaiak mestere, ami be is jött, újra a hazai csapat dominált, s jó néhány szép labdamenetet követően végül magabiztosan húzta be ezt a játékrészt (25-15). Különösen üdvözítő volt látni Soós Nikit a pályán, aki sérüléséből lassan-lassan visszatérhet, és remek befejezésékkel, sáncmunkával vétette észre magát.

A harmadik – később kiderült, hogy egyben utolsó – játszma nem telt unalmasan, miután a Kaposvár egyáltalán nem adta fel, küzdött azért, hogy legalább egyszer térdre kényszerítse neves ellenfelét. Hiába volt jobbára Bodnáréknál a két-három pontos előny, 16-16-nál, majd 19-19-nél döntetlent mutatott az eredményjelző. Nedeljkovic mester ez utóbbi állásnál visszacserélte a válogatott feladóját, Tálas Zsuzsannát, ami remek húzásnak bizonyult, miután ezt követően egyetlen pontot engedélyeztek lányai az ellenfélnek. 25-20 a vége.

Ha a meccs egészét nézzük, úgy tudnánk összefoglalni a történéseket, hogy küzdött ugyan a Kaposvár, de egy pillanatra sem lehetett kétség a felől  – a szorosabb eredmények alakulása ellenére sem -, hogy ezen a derbin nem nyer szettet az aktuális ellenfél, amikor ugyanis szükség volt rá, egyszerűen megrázta magát a csabai hölgykoszorú…A látottak azt sugallták, hogy a második, visszavágó derbin sem fog felborulni a papírforma.

Szegedi Zsolt

 

Megosztás:

Címke: