Semmi pánik! – A Pátria Papír segít a sulikezdésben

2018. augusztus 30. 11:16 | Diós Zsolt

A szülők jelentős része ilyenkor, augusztus végén lábon kihord egy kisebb szívinfarktust, mire mindent beszerez csemetéinek az iskolakezdéshez. A behir.hu a becsengetés előtt segíteni próbál az édesanyáknak és édesapáknak. Ellátogattunk a Békéscsaba központjában, az Andrássy út 18. szám alatt, a Korzó térrel szemben található Pátria Papírba és szemrevételeztük az árukészletet, illetve beszélgettünk az üzlet békéscsabai vezetőjével, Laurinyecz Zsolttal. Mindenkit megnyugtathatunk: elegendő egy helyre, ide eljönni. Itt mindent megkapunk, amire a sulikezdéshez szükségünk lesz.

 

Kedd délután tértünk be a fotóskollégával a szaküzletbe, mely tömve volt gyermekekkel és szüleikkel. Volt, aki iskolatáskát próbált, akadt, aki tele kosárral már csak a tolltartók között válogatott és olyan vásárlóval is találkoztunk, aki a tankönyvcsomagolás felől érdeklődött. A tömeg és a hangzavar miatt kénytelenek voltunk elvonulni az üzletvezető irodájába beszélgetni.

 

– Az ember már csak olyan, hogy a fontos dolgokat – márpedig az iskolakezdés idején, az iskolaszerek ezek közé tartoznak – szaküzletekben szereti vásárolni. Nem igazán hisszük el, hogy a nagyáruházak eladói ugyanolyan jól értenek az iskolaszerekhez és a vetőmaghoz. A Pátria Papír egy szaküzlet, mivel tud többet és jobbat kínálni egy nagyáruházhoz képest?

– Nagyon sok vásárló humánusabbnak, emberközelibbnek tartja a szakkereskedéseket, főként a közvetlen, családias hangulat és a vevőkezelés miatt. A mi papír-írószer üzletünkben felkészült, akár több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező kollégák dolgoznak, és tanévkezdés előtt igencsak megkönnyítik a szülők dolgát a megfelelő iskolaszerek kiválasztásában. Nagy előnyünk, hogy ismerjük a termékeket, a pedagógusok igényeit és a vásárlói szokásokat is, ráadásul rengeteg visszajelzést kapunk tőlük. Egyre többen és egyre jobban megbíznak bennünk. Sok vevőnek mi állítjuk össze a füzet- vagy tanszercsomagot. Törzsvásárlóink gyakran még azt is ránk bízzák, hogy melyik gyártó termékét tesszük bele a csomagba. Sajnos egyre gyakrabban előfordul, hogy a tanévkezdés után néhány héttel azért jönnek be hozzánk a szülők, mert a máshol vásárolt olcsó füzetekkel pórul jártak és inkább a minőségi termékeket kérik, mert tudják, hogy azok egész évben kiszolgálják majd a gyerekeket.

 

A Pátria Papír a város szívében, a Korzó térrel szemben található (forrás: behir.hu)

 

 

– A rengeteg súlyos tankönyv és más, mindennap használt eszköz mellé nagyon fontos a jól kiválasztott iskolatáska. Milyen fazonú és mekkora táskát ajánlanak egy iskolakezdő alsós, vagy egy felsős diáknak? 

– Elképesztő a választékunk az iskolatáskák frontján, nem is találkozunk olyan vevővel, aki ne talált volna a saját pénztárcájának, és ami ennél is fontosabb: a gyermeke igényének megfelelőt. A kiválasztásnál az ergonómiára, a tartósságra és a garanciára kell leginkább figyelni. A legkisebbeknek az állítható vállpántos, hátpárnázott iskolatáskát ajánljuk. Számukra fontos még a táska súlya is, ezért lényeges, hogy az egy kilogramm alatt legyen. Mindenképp javasoljuk, hogy a gyermekkel együtt szerezzék be az iskolatáskát, hogy legyen lehetőség felpróbálni. A nagyobbak, a harmadik-negyedik osztályosoktól felfelé már gyakran hátizsákot választanak maguknak, melyekben természetesen már külön tartója van a laptopnak.

 

– Vannak aktuális trendek az iskolatáskák terén?

– Természetesen vannak. A lányoknál nagyon fontos, hogy csajos legyen a szín és a minta is. A fiúknál évek óta a kedvenc sportklubok, azok közül is leginkább a focicsapatok, illetve az autómárkák dominálnak.

 

A szakképzett eladók mindenben segítenek (forrás: behir.hu)

– A divatos vagy a kényelmes éri meg jobban? Esetleg találni jó ár-érték arányban olyat, amely mindkét igényt kielégíti?

– Az iskolatáskára különösen igaz, hogy érdemes a jobb minőséget választani, még akkor is, ha kicsit drágább. Érdemes szem előtt tartani, hogy a minőségi iskolatáskákat nem kell félévente cserélni és a gyártó garanciát is vállal rájuk.

 

– Gyakorló szülőként tudom, hogy a tolltartó is nagyon komoly kérdés. Korábban divatos volt az emeletes, a kihajtható, később az állatformájú. Jelenleg melyiket választják inkább és milyen áron juthatunk hozzá?

– Rendkívül bőséges a kínálatunk, 480-5500 forint között minden árkategóriában találnak nálunk tolltartót. Az emeletes tolltartót főként az alsó tagozatos diákok választják, a felsőbb évfolyamosok a kihajtóst szeretik, de mindkét változatra igaz, hogy rendkívül praktikusak és minden írószer belefér.

 

– Térjünk át a füzetekre. Gondolom itt is lényeges szempont az aktuális kedvenc, amely akár "menőbbé" teheti a gyermeket. Miből válogathatunk mi szülők, illetve csemetéink?

– Füzetválasztékunkban minden évfolyamra kínálunk vonalas, illetve kockás, franciakockás, sima, tűzött és spirálfüzeteket. Borítóban az egyszerű alapfüzetektől a legdizájnosabb, fóliázott, UV-lakkozott, számtalan színű, mintájú és grafikájú füzetet árusítunk. Kifejezetten az első osztályosoknak gyártottuk a nagykockás, 8 milliméteres matematikafüzetet, de van sima és vonalas oldalak váltakozásával készült "Írok és rajzolok" füzetünk is. Tapasztalataink szerint az alsós kislányok ragaszkodnak a mintáshoz. A legtöbb esetben még mindig fontos az ár, de a sokan már a minőségi, tartós füzeteket - melyek 40 laposak - választják.

 

– Tapasztalat, hogy az alsó tagozatosoknak több mindenre van szükségük a technika foglalkozásokhoz. Kínálnak ehhez kész csomagokat vagy segítenek nekünk, szülőknek, hogy pontosan mit is válasszunk? 

– Természetesen kínálunk kész technika- vagy színeslap-csomagokat, betűkivágókat is, de külön is beszerezhetők nálunk a pedagógusok által megadott eszközök. Mindenben segítünk a szülőknek, hogy gyermekeik a legjobb formájukat nyújtsák az iskolában.

 

Több kedvezmény is várja a vásárlókat (forrás: behir.hu)

– Felmérések is bizonyítják, hogy a beiskolázás drága dolog. Ennek tetemes részét képezik az iskolaszerek. A Pátria Papírbolt segít takarékoskodni nekünk, szülőknek?

– Igyekszünk ebben is segíteni. 3000 forint vásárlás felett 10 százalék kedvezményt biztosítunk a nálunk vásárlóknak augusztus 31-éig. Ezen felül aktuális akciónk részeként a legjobb márkák termékeit 15-45 százalékos kedvezménnyel kínáljuk. Ilyen kiváló márkák a Pigna, az Y-Plus, a Stabilo, a Ico, az Ars Una, a Nebuló, a Herlitz vagy a Faber-Castell, melyeket Európa nagyvárosainak gyermekei is használnak.

 

– Amikor beléptünk az üzletbe, akkor több anyuka a tankönyvcsomagolás felöl érdeklődött. A szülők egyik legnehezebb feladata a tankönyvek becsomagolása. Ez a szolgáltatás nekünk nyújt segítséget?

– Igen. Békéscsabán egyedüliként a Pátria Papír tud ebben is segítséget nyújtani a szülőknek. Ezt a sok esetben kellemetlen és időigényes feladatot is átvállaljuk vásárlóinktól. Amikor átveszik a tankönyveket, akkor besétálnak hozzánk és mi becsomagoljuk a tankönyveket, ráadásul úgy, hogy a csomagolás az egész tanévet kibírja. Az idő hangsúlyozása azért fontos, mert több anyuka panaszkodott, hogy a gyermeke kölcsönkönyvet kapott az év elején és az év végén nem vették vissza, kifizettették vele a könyv árát, arra hivatkozva, hogy az nem volt megfelelően becsomagolva. A mi üzletünk érték- és állagmegóvás szempontjából is kifogástalanul borítja be a könyveket. Mindezt viszonylag rövid idő alatt teljesítjük, így a szülők a csomagolásra szánt időt is sokkal hasznosabbra fordíthatják. Például a gyermekükre.

(x)

FEL