Segít tábort választani a taborminosito.hu

2019. augusztus 5. 12:29 | behir

Egyszerűbben választhatják ki a megfelelő tábort gyermekeiknek a szülők a táborfigyelő portál segítségével. Tízéves működési tapasztalataikat felhasználva fél év alatt készítették el a Magyarországon elérhető táborok komplex minősítését, értékelését.

A gyermektáborok piacán eddig nem volt egységes, komplex minősítés, ami nehezítette a családok dolgát a táborválasztás előtt, hiszen laikusként szinte lehetetlen volt megkülönböztetni a táborokat egymástól. Ez leginkább azért okozhatott gondot, mert a szülők bizonytalanságát növelte, hiszen nem tudhatták, hogy gyermeküknek a megfelelő vakációs lehetőséget választják-e, illetve biztonságban tudhatják-e csemetéjüket – áll a cég közleményében.

A taborminosito.hu rendszere egy komplex értékelési módszer, ami a táborok tevékenységét vizsgálja és értékeli. A vizsgálati kérdéskörök alapja a Táborfigyelő és a több mint félszáz táborszervező közös munkája eredményeképpen létrejött Táboros szakmai minimumprogram.

A minimumprogramot kifejtve és kiegészítve állt össze a közel 300 kérdést tartalmazó vizsgálat, amely alapján egységes, objektív képet kaphatunk a táborokról.

A Táborminősítő.hu elemzése tíz nagy témát felölelve értékeli a táborokat. A vizsgálat kiterjed a táborszervező jogi és gazdasági tevékenységére, a jelentkezéssel kapcsolatos szabályozására, a szülőkkel és a partnerekkel történő kommunikációra, valamint a táborhelyszín paramétereire. Az értékelés vizsgálja ezek mellett az egészség és biztonság témakörét, az étkezés, a szállás és a gyermekfelügyelet kérdéseit, ahogy a programokat és a tábortémák tervezett megvalósítását is.

A családoknak könnyű lesz eligazodni az oldalon, hiszen hasonlóan a szálláshelyeknél tapasztalt csillagokhoz, sátrakkal jelzi a rendszer az adott paraméter minőségét, ami az értékelés elterjedésével azonnali benyomást nyújthat a szülőknek, hogy milyen szolgáltatásra számíthatnak gyermekeik az adott táborokban.

Az értékelést követően a táborok egy évre szóló minősítési oklevelet kapnak, valamint a vizsgálatnak megfelelő sátorszámot is fel kell tüntessék weboldalukon, reklámanyagaikon.

„Bízunk benne, hogy minél előbb minél több tábort tudunk minősíteni, így segítve egyre több család eligazodását. A cél nem titkoltan az, hogy a közeljövőben már csak olyan tábort válasszunk gyermekünknek, amely átesett a minősítésen, azaz megfelel a szakmai, jogi kritériumoknak és gyermek- és szülőbarát is egyben” – mondta el Tóth Béla, a Táborminősítő.hu vezetője.

Forrás: hirado.hu

 

További programok »

FEL