Sarkadi óvoda is nyert az E.ON szemléletformáló pályázatán

2023. október 7. 17:27 | behir.hu

Csaknem 400 pályázat érkezett az E.ON Hungária Csoport idén tavasszal meghirdetett „Föld bajnokai” elnevezésű pályázati felhívására, amelyre a fenntarthatóság területén példaértékű programokkal, együttműködésekkel és ötletekkel lehetett nevezni. Olyan közösségi kezdeményezésekkel lehetett jelentkezni, amelyekben a közös munka és élmény hozzájárul a gyerekek oktatásához és neveléséhez, rajtuk keresztül pedig tágabb környezetük szemléletformálásához.

A pályázatokat öttagú zsűri bírálta el, illetve a közönség is szavazhatott. A zsűriben Guntram Würzberg, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója mellett olyan, - a fenntarthatósághoz és energetikához kapcsolódó – szakemberek és közéleti szereplők foglaltak helyet, mint Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, Kump Edina környezetkutató, Szomolányi Katalin fenntarthatósági szakértő, a Planet Fanatics alapítója és Pokorny Lia színésznő, a Holnapra is marad című fenntarthatósági receptkönyv szerzője.

Az energiavállalat összesen 25 millió forinttal támogatja a szakmai zsűri és a közönség által a legjobbnak ítélt, az erős mezőnyből is kimagasló fenntarthatósági projektek megvalósítását.

Az ország minden részéből érkeztek pályaművek, a győztesek Szekszárd, Pécs, Mórahalom, Székesfehérvár, Hódmezővásárhely, Nyírtelek, Budapest, Zalakomár, Marcali, Sarkad településekről küldték be zöldprogramjaikat, a Facebookon szavazó közönség pedig egy dunaharaszti óvodát juttatott be több mint 11 ezer vokssal a legjobbak közé.

A 14 támogatást nyert kezdeményezést idén ősszel kezdik a gyakorlatba átültetni az intézmények, az E.ON pedig végigkíséri és bemutatja majd a fenntarthatósági projektek megvalósulását. Az energiavállalatnak ugyanis – a nyertes projektek anyagi támogatása mellett – kiemelt célja a példaértékű jó gyakorlatok megismertetése és elterjedésének segítése.

A sarkadiak ezzel a projektel nyerték el a zsűri tetszését: 

További programok »

FEL