A Föld bajnoka lett a sarkadi óvoda

2024. április 2. 11:25 | behir.hu

A 2023-as E.ON Föld bajnokai fenntarthatósági pályázaton nyertes Sarkad város Önkormányzat Szalontai úti Tagóvoda projektje folyamatban van és már most kiemelkedő eredményeket ért el.

A pályázat témája a kertfejlesztés egy kis csavarral: három kiválasztott család saját kertjének fejlesztéséhez kapna szakmai segítséget, bevonva így a családokat is. A magaságyások kialakítása mellett közös faültetés, szemétszedés is szerepel a programban, így az komplexen, egyszerre szolgálja a fenntarthatóság szociális, gazdasági és társadalmi aspektusait.

A pályázatról készült videót itt tekinthetik meg: 

 

 

A projektben már több minden megvalósult, illetve tervben van, az óvodások, családjaik is nagyon aktívak a folyamatokban. Komposztálót helyeztek ki, magaságyásokat építettek, elkészült a szenzoros ösvény is. Gyógynövényes magaságyás is készült, ősszel már palántáztak, gyümölcsfákat ültettek, az ültetésben segítettek a szülők is.

A három családnál, ahol kijelölték a kiskert helyét elindult a szemléletformálás, komposztálókat jelöltek ki és a gyümölcsfákat is elültették, melyben a szomszédok is segítettek. A gyerekek az óvodában is ültetnek, palántáznak.

A közös családi hulladékgyűjtés lesz április 12-én az óvoda körül, a szülőket is bevonják ebbe is, akik sokat fejlődtek, a három család után más családoknak is segíteni szeretnének.

További programok »

FEL