Sárgarigók Vonulása: budapestiek nyerték a nemzetközi járőrversenyt

2023. október 2. 15:50 | Vincze Attila

Negyedjére rendezték meg a Sárgarigók Vonulása elnevezésű nemzetközi járőrversenyt Békéscsabán. A péntektől vasárnapig tartó katonai megmérettetés a tartalékos rendszer szakmai felkészülését is segítette.

Többek között fegyverismeretből és lövészetből is számot kellett adniuk azoknak a versenyzőknek, akik részt vettek a hétvégi versenyen. A negyedik alkalommal megrendezett eseményre az ország összes vármegyéjéből, illetve Lengyelországból is érkeztek csapatok. A megmérettetések a pósteleki erdőben, a békéscsabai repülőtéren és az AB Expo területén zajlottak.

– A verseny célja az volt, hogy az országban, különböző vármegyékben, illetve területvédelmi zászlóaljaknál egyrészt összemérjük a tudásunkat, másrészt pedig a katonák találkozzanak egymással és bajtársi szövetségeket, kötelékeket létesítsenek – mondta a behir.hu-nak Lipták József alezredes, a Magyar Honvédség 4. Területvédelmi Ezred 101. Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka.

A rendezvény programját úgy állították össze a szervezők, hogy nemcsak a magyar, hanem a külföldi járőrcsapatok számára is teljesíthető legyen. Így voltak tereptani és területvédelmi ismeretek, de volt harctéri elsősegélynyújtás, valamint gyakorlókézigránát-dobás is a feladatok között.

A járőrverseny eredményhirdetését vasárnap tartották Békéscsaba főterén. Harmadik helyezést ért el a Lengyel Területvédelmi Erők csapata, második helyen a budapesti 1. Területvédelmi Zászlóalj csapata végzett, míg az első helyezésért járó díjat a szintén fővárosi 29. Területvédelmi Zászlóalj gárdája kapta.

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL