Rózsaünnep a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban

2024. június 11. - 2024. június 16.
Helyszín: Szabadkígyósi Wenckheim Kastély Szabadkígyós Áchim András u. 23.

A magyar-török barátság jegyében június 11-16. között minden a rózsáról fog szólni a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban.

Június 11-16. Rózsanyomon
Egész héten várják a kisgyermekes családokat egy izgalmas detektíves játékra. Az elrejtett nyomok végig vezetnek a kastélypark rejtett zugain! Nincs másra szükségetek, csak egy telefonra és internetre!
 
Június 15-én szombaton, a kastélyparkot megszállják a törökök!
A Hungari Dzsebedzsi Egyesület „Volt egy török Mehemed” nevű hagyományőrző történelmi játszóháza várja a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket, betekintést nyújtva az Oszmán Birodalom kultúrájába.
 
Ismerkedjetek meg az arab írás alapjaival, tanuljátok meg papírra vetni a saját neveteket arabul! Kóstoljatok autentikus török ízeket, lessetek be a török konyha rejtelmeibe! Készítsetek saját „törökös” nemez kiegészítőket, játékokat vagy próbáljatok ki néhány tánclépést az elbűvölő hastánc műsoron! Melyik szó magyar, melyik török? Mit jelentenek a török szőnyeg mintái? Mit csinál a szőnyeg, ha nem repül? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphattok, ha velünk tartotok június 15-én szombaton.
 
Déltől a Hárem Orientális Tánccsoport hastáncbemutatóját élvezhetik a nézők, majd egy kis török táncházban átmozgathatja magát, minden vállalkozó szellemű látogató.
 
De, hogy a török élmény minden érzékszervetekre hasson a nap folyamán 3 alkalommal fog felcsendülni hagyományos török szufi zenei koncert:
11:00-órától
14:00-órától
16:00-órától
 
Ezen a napon a kastély parkjegy vásárlásával látogatható, 1200 Ft/fő ellenében. 6 éven aluliaknak a belépés és a programokon történő részvétel ingyenes!
Június 16-án vasárnap szépülj rózsával!
 
Alkotó foglalkozások 10-12 óra, valamint 14:30 és 16 óra között. A kézműves foglalkozásokon saját fürdősót és textilrózsás ékszereket készítenek, és hennát is festenek.
 
A foglalkozások egységesen 1500 Ft-ba kerülnek minden résztvevőnek.
 
A hétvége során virágba borul a kastélypark, helyi és környékbeli virágtermelők kínálják sokszínű portékáikat.
 
A rendezvényről bővebben itt olvashatnak.

További programok »

FEL