Rövidesen indul a járdafelújítás Békéscsabán

2021. június 30. 14:22 | behir.hu

Júliusban adják át a munkaterületet a kivitelezőnek, így elindulhat a beruházás.

Békéscsaba előremutató és fenntartható fejlődését segíti az a projekt, amelyet a kormány támogatásával valósít meg az önkormányzat. A beruházás a város jövőbeni működőképességét is elősegíti, valamint hozzájárul ahhoz, hogy Békéscsaba méltó tagja legyen a magyarországi
„Modern Városok” közösségének. A projekt során Békéscsaba járdahálózatát újítják fel. A munkák gyakorlatilag a város teljes területét érintik.

Amellett, hogy a város járdahálózatának egy része megújul, a projekt részeként a tervekkel nem rendelkező járdaszakaszokra kiviteli terveket rendeltek.

A beruházáshoz tartozó utcán helyszíni felmérései már 2020. decemberében elkezdődtek és idén május végén be is fejeződtek. A projekt jövő év végéig tart, a kivitelezés négy ütemben zajlik majd. Az elsőben 35 járda vagy járdaszakaszt fejlesztenek, júliusban már át is adják a kivitelezőnek a terepet, erről az érintett lakosság a munkák megkezdése előtt legalább két héttel kap értesítést.

Legkésőbb 2021 harmadik negyedévéig az önkormányzat kiválasztja valamennyi járda vagy járdaszakasz kivitelezőjét, közbeszerzési eljárások alapján.

A teljes beruházásnak 2022. év végéig kell elkészülnie. A kivitelező a beruházásról a helyi médián keresztül, illetve a vállalkozó részéről közvetlenül az ütemezés szerinti helyszínen folyamatosan, illetve szükség szerint tájékoztat majd.

 

A járdafelújításban érintett utcák listája. Forrás: Békéscsabai Városfejlesztési Kft.

A járdafelújításban érintett utcák listája. Forrás: Békéscsabai Városfejlesztési Kft.

További programok »

Itthon

Formálódik a békéscsabai klímastratégia

A város klímastratégiájáról szóló konferenciának adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ. A csütörtökön délelőtt tartott szakmai fórumon az is elhangzott, hogy a békési megyeszékhelynek nincs szégyenkezni valója, sőt sok tekintetben az élvonalban található.
16:35
FEL