Röplabda: Továbbra is veretlen a BRSE - galériával

2019. november 2. 20:05 | Kovács Dávid

A csabai együttes 3-0-ra nyert a Haladás ellen Szombathelyen.

Jól kezdett a BRSE, 10-6-os vendég előnynél Leiszt Máté, a Haladás mestere már időt is kért - írja a szövetség hivatalos oldalának eredménykövetője. Karla Klaric négy ásszal is jelentkezett a játszma első felében, a hazaiaknak a nyitásfogadással gyűlt meg a bajuk, ami újabb időkéréshez vezetett (7-13). A csabaiaknál Bodovics Hanna is beszállt a pontgyártásba, a szettet pedig Barbara Dapic két ásszal zárta le (13-25).

A második etapot nagy lendülettel nyitották a szombathelyiek, a Puerto Ricó-i Genesis Anais Miranda négy pontja után már három egység volt a különbség. Vasja Samec Lipicer gyorsan magához is rendelte csapatát (6-3). A csabaiaknak jót tett az időkérés, de a hazai együttes nem engedte ki a kezéből a vezetést. A BRSE ugyan egy pillanatig jobban állt a szett közepén, de Vacsi Evelin révén a Haladás harcban maradt az egyenlítésért. Kiélezett hajrához érkeztek a csapatok, ahol a vendégek hibáztak kevesebbet, a második szettlabdát pedig Glemboczki Zóra értékesítette (24-26).

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A harmadik szett elején fej-fej mellett haladtak a csapatok (4-4). A csabaiak ezt követően két horvát légiósuk, Klaric és Dapic pontjaival magabiztos előnyre tettek szert (6-12). Egy időkérést követően ugyan próbálták rendezni soraikat a hazaiak, Vacsi jó megmozdulásait követően a vendégek kértek időt (16-19). A házigazda 21-nél az egyenlítésig is eljutott, azonban előbb Glemboczki juttatta újra előnyhöz csapatát, majd Klaric értékesítette az első meccslabdát (22-25).

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A BRSE 3-0-ra nyert, így négy mérkőzés után is veretlen az Extraligában. A csabaiak legközelebb pénteken 18 órakor a Kaposvár ellen lépnek pályára a városi sportcsarnokban.

A Haladás-BRSE találkozó összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Futás a békéért – a Nemzetközi Katonai Sporttanács megalakulásáért húztak cipőt

A Nemzetközi Katonai Sporttanács, a CISM – International Day of Military Sports eseménnyel ünnepeli minden évben az 1948. február 18-ai megalakulásának évfordulóját. Ezen a napon a tagországok katonái világszerte több százezren futnak. Mezőkovácsháza először csatlakozott a kezdeményezéshez. A rendezvényen összesen százötvenen álltak rajtvonalhoz a békéért.
15:14
FEL