Röplabda Magyar Kupa: A TFSE vagy a BVSC ellen kezd a BRSE

2022. szeptember 14. 14:32 | behir.hu

A csabaiak a legjobb 16 között mutatkoznak be a Magyar Kupa 2022/23-as kiírásában.

A nőknél 22 csapat nevezett a sorozatra, ami azt jelenti, hogy a 16-os főtáblára kerüléshez hat selejtezős párharcot is meg kell rendezni – írja a szövetség hivatalos oldala.

A Magyar Kupában – szokás szerint – az előző évi kupasorozat helyezései alapján készültek el a kiemelések. Emellett az azonos osztályú csapatok oda-visszavágós alapon, a különböző osztályúak viszont egy mérkőzésen, az alacsonyabb osztályú csapat pályaválasztásával játsszák le a párharcokat.

Az Extraligás és az NB I-es csapatok számára kötelező volt az indulás, viszont a nőknél az NB I-es fiókcsapatok közül csak a Vasas nevezett. Emellett nyolc másodosztályú csapat, az előző idényben még NB I-es Kispest SE, valamint a DEAC, az UNI-Győr-SZESE, a Szolnoki Sportcentrum és a Tatabányai RSE áll még rajthoz, ezek a klubok egyaránt a selejtezőben kezdik majd a szereplésüket, s utóbbi kettő csatájának győztese lesz, majd a címvédő Vasas Óbuda ellenfele az első fordulóban.

A Swietelsky-Békéscsaba a nyolcaddöntőben a TFSE és a BVSC párharcának győztesével játszik, majd a papírforma szerint a Gödöllő ellen kezdő DVTK lehet az ellenfél a negyeddöntőben.

További programok »

FEL