Röplabda: Kiváló BRSE-rajt az Extraligában - galériával

2019. október 12. 20:39 | Kovács Dávid

A csabaiak 3-0-ra verték az MTK együttesét hazai pályán, a bajnokság nyitó fordulójában.

 

Békéscsabai RSE–MTK Budapest 3:0 (13, 11, 16)
Röplabda Extraliga női mérkőzés. Békéscsaba, 1200 néző. V.: Halász Tibor, Halász Enikő Erika.

Békéscsaba: Bodnár 5, Evans 8, Glemboczki 12, Pekárik 6, Dapic 7, Klaric 1. Csere: Molcsányi, Rády (liberók), Fábián 1, Szedmák 3, Sebestyén 7, Bodovics 1. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer.

MTK: Takács 7, Zólyomi 1, Vezsenyi, Kiss G. 3, Király 2, Durst 2. Csere: Nagy F., Szalai (liberók), Petőváry 7, Lesi 2, Godó 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 5:1, 9:3, 13:5, 19:5, 22:12, 2. szett: 5:3, 11:5, 17:6, 23:9. 3. szett: 5:4, 10:4, 13:5, 15:8, 18:13, 22:14.

 

A mérkőzés előtt megható pillanatoknak lehettek szemtanúi a kilátogatók, hiszen egy tíz éve lelkes BRSE-szurkoló a zsúfolt lelátók előtt kérte meg párja kezét. Persze igen volt a válasz, így már a kezdősípszó előtt megérkezett az első vastaps a városi sportcsarnokban.

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

Nagyszerűen kezdtek a hazaiak, és egy 5-1-es rohammal nyitották az összecsapást. A hazaiak három légióssal, míg az MTK csak magyar játékosokkal vágott neki a szezonnak. Hiába Tóth Gábor két időkérése, a fővárosiak nem tudták megfékezni a hazaiak lendületét. A szett végéhez kötelítve már 19-5-re is vezetett a házigazda. Ezt követően ugyan jött egy-két csabai hiba, de Bodnárék végül magabiztosan, 25-13-ra nyerték a szettet (1-0).

A vendégek 3-1-es előnnyel nyitották a második etapot, de a tavalyi bronzérmes az amerikai feladó, Ashley Evans nyitássorozatával 8-0-s ellenakcióval válaszolt. A BRSE ott folytatta, ahol az első játszmában abbahagyta, az MTK pedig egy-egy villanáson kívül nem tudott egyenletesen jó teljesítményt nyújtani. Ez a szett még simább volt, mint az első, a végén pedig ugyanúgy Pekárik Eszter szerezte az utolsó csabai pontot (2-0).

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A hazaiak a harmadik játékrészben is uralták a mérkőzést, a csabai fiatalok jól szálltak be a mérkőzésbe, míg az MTK blokteljesítményben és nyitásfogadásban sem tudott felnőni a feladathoz. A házigazdánál mindenki játéklehetőséghez jutott, ütó poszton Sebestyén Flóra hét ponttal, a libero poszton debütáló Rády Boglárka pedig jó mentésekkel mutatkozott be a hazai szurkolóknak. A BRSE végül bő egy óra alatt magabiztos sikert aratott és 3-0-s diadallal nyitotta az új szezont. A hazaiak legeredményesebb játékosa a 12 pontot szerző Glemboczki Zóra volt.

A mérkőzés legizgalmasabb pillanatait a 20.20-tól startoló Kezdőkör című magazinunkban is megmutatjuk, míg a teljes mérkőzést ezt követően, 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

 

További programok »

Sport

Előre: Hanyecz János visszavonul, új kapusedzője lesz a csapatnak

Egy legenda búcsúzik, hiszen Hanyecz János kapusedző visszavonul a profi labdarúgástól. Az Előre-családot azonban nem hagyja el teljesen, hiszen a békéscsabai utánpótlás-nevelésből továbbra is kiveszi majd részét. A mindig vidám, poénoktól, ugratásoktól és elementáris beszólásoktól egyáltalán nem mentes Jani-bácsit kérdezték az emlékeiről és a döntése hátteréről.
2020. június 5. 18:41
FEL