Röplabda: Előny a címvédőnél, 3-0-ra nyert a BRSE

2017. április 17. 19:56 | Kovács Dávid

Magabiztosan kezdte a háromszoros bajnok a döntőt a Vasassal szemben

Zsinórban negyedik alkalommal rendeznek BRSE-Vasas finálét a női röplabda NB I-ben. A csabai lányok a címvédés és egy újabb Bajnokok Ligája-szereplés  reményében kezdték a döntőt.

A mérkőzést ugyan élőben közvetítette az országos közszolgálati sportcsatorna, ennek ellenére szépen megteltek a városi sportcsarnok lelátói. Rountree szerezte az első pontot, majd egy ásszal 2-0-val kezdett a Vasas. A csabaiak lassan pörögtek fel a meccsre, két gyengébb hazai nyitásfogadást is kihasznált fővárosi alakulat, amely 8:5-re vezetett az első technikai szünetben. A szett közepéhez közelítve Bodnár ászával már összejött a házigazdának a fordítás, 11:10-nél Jókay Zoltán időt is kért. Miután belemelegedett a viharsarki együttes, Matic kiváló szervái és Smirnova kegyetlen befejezései révén már négy pont volt a fór a második kötelező szünetben (16:12). Próbálta a lépést tartani a piros-kék együttes, azonban Irina Smirnova elemében volt, amivel újra időkérésre késztette a vendégek edzőjét (19-14). Ez sem segített a Vasason, magabiztosan menetelt a címvédő a vezetés felé. Molcsányi óriási mentése után kilenc szettlabdához jutotta Csaba, majd az elsőt értékesítve máris előnyben volt csabai gárda (25:15, 1-0).

„Nagy vagy, Kicsi!”, egy szettre a győzelemtől

Hazai rontásokkal kezdődött a második játék, ami három Vasas-egységet jelentett. A megszerzett előnyt az első technikai szünetig el is vitte a Jókay-csapat (5:8). A fővárosból érkező 10-15 fős drukkerhad ekkor reménykedhetett, hogy jobban megszorongatják a címvédőt. Nem így történt! Szakmáry ászaival szinte másodpercek alatt egyenlített a házigazda, 10:9-es hazai előnynél pedig újra Jókay Zoltán tette le az időkérést jelző „T” betűt a zsűriasztalra. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, majd egy szerencsés, hálón áttáncoló labdával először ment kettővel a BRSE, majd a technikainál már három volt a különbség. Ezt követően újra szólhatott a „Nagy vagy, Kicsi!” rigmus, Molcsányi óriási mentése után is a hazaiak örülhettek. Nem engedett a szorításból a pályaválasztó, Szakmáry egy látványos labdamenetet lezárt, egyet pedig elrontott. A válogatott ütő nem csüggedt, gyorsan javított, amivel maradt az öt pont fór (22:17). Bodnár bombájával hat játszmalabdához jutott a háromszoros bajnok, az elsőt újra egy Vasas-hibával érvényesítette a Csaba (25:18, 2-0).

Szakmáry szétbombázta a Vasat, előny a címvédőnél

Harmadik alkalommal is a tavalyi évek ezüstérmese szerezte az első pontot, de ellépni nem tudtak a Török Kata vezette piros-kékek, akiktől sérülés miatt hiányzott Németh Anett és ez a vendégek játékán is látszódott. Blokkban ezúttal nem nyújtott kiemelkedőt a címvédő, de Bodnár egy ilyen megmozdulásból szerzett pontot és vette át vezetést csapatának (5:4). A technikainál ezúttal is a Vasas ment, de Tálas most is elővette a támadójátékot és újra lábra kapott a házigazda, sőt, 11:8-nál már Jókay Zoltán kért időt. Ez annyira volt elég, hogy nem szakadt le véglegesen az angyalföldi egylet (16:12). Amíg a hazai liberó remekelt, addig Lévai vetődése saját csapattársát csapta be, amivel már öttel vezetett a Csaba. Szakmáry Grétát nem lehetett megfékezni ezen az estén, számolatlanul küldte át a bombákat a fővárosiak térfelére. Nem adta fel a Vasas, Sasa Nedeljkovic két pontos különbségnél gyorsan időt kért, ami át is lendítette a hazaiakat. Bodnár újabb ásza után már talpon volt a csarnok, majd a végére beálló csapatkapitány, Soós Niki zárta le a döntő első felvonását (25:20, 3-0)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálé állása 1-0 a Békéscsaba javára, folytatás csütörtökön a Folyondár utcában.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL