BRSE: Elődöntőbe jutott a címvédő

2017. március 26. 20:19 | Kovács Dávid

A női röplabda bajnokság negyeddöntőjének első meccsén 3-1-re nyert a BRSE a Gödöllővel szemben. A csabai lányok a második összecsapást is megnyerték, így 2-0-s összesítéssel bejutottak a legjobb négy közé.

Penta Gödöllői RC - Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (-12, -11, -17)
Bajnoki mérkőzés a legjobb négy közé jutásért, 2. mérkőzés. Gödöllő, 200 néző. Vezette: Kiss, Vígh.
Gödöllő: Kötél, Czina, Széles, Takács, Szabó, Radomszki. Csere: Mauer (liberó), Nagy K., Nagy A. Edző: Borkovits Zoltán
Békéscsaba: Tálas, Szakmáry, Smirnova, Soós, Clement, Nazarenko. Csere: Szpin (liberó), Petrenkó, Ludmán, Glemboczki. Edző: Sasa Nedeljkovic
Eredmény alakulása: 1. szett: 4:7, 10:17, 12:23. 2. szett: 6:8, 10:16, 11:21. 3. szett: 5:7, 8:14, 17:22.

Ismét szép számú csabai szurkoló kísérte el kedvenceit, remek hangulatot teremtve az amúgy foghíjas nézőtéren. Bodnár helyett Nazarenko kezdett a vendégeknél, aki rögtön pontokkal és blokkal hálálta meg edzője bizalmát. A mérkőzés elejétől a bajnoki címvédő dominált, a játék minden elemében felülmúlva a gödöllői együttest.

A második szettben sem változott sokat a játék képe, az elején még kapaszkodtak a hazaiak, de később állandósult a különbség. Szpin szenzációsan mezőnyözött, jól működtek a nyitások, így a hajrában 10 pont feletti különbség alakult ki.

A harmadik etapban sem engedtek ki a vendégek, magabiztosan haladtak a legjobb négy felé. A hazaiak még tettek egy utolsó felzárkózási kísérletet, de a csabai csapat ezt hárította, így könnyedén győzedelmeskedett és jutott az elődöntőbe.

Mivel az MTK - Jászberény meccsen is vendéggyőzelem született, így eldőlt, hogy a jászságiakkal mérkőzik a BRSE a döntőbe jutásért.

Mestermérleg:
Borkovits Zoltán: Gratulálok a Békéscsabának, reális eredmény született.
Sasa Nedeljkovic: Győzni jöttünk Gödöllőre, magabiztosan hoztuk a mérkőzést. Készülünk a Jászberény ellen, célunk a címvédés!

További programok »

FEL