Röplabda: Egy szettet elveszített, de nyert a BRSE - galériával

2019. november 30. 18:00 | Kovács Dávid

A BRSE 3-1-re győzött az MTK ellen idegenben, az Extraliga alapszakaszának 8. fordulójában.

Családias hangulatban készülődtek a csapatok a mérkőzésre, a találkozó elején azonban már a maroknyi csabai drukker volt a hangosabb az Aramis SE  NB I-es futsal csapatának budaörsi csarnokában. A BRSE keretéből ezúttal Pekárik Eszter hiányzott, helyén Bodovics Hanna szerepelt a kezdőben.

Jobban kezdett a csabai együttes, Barbara Dapic és Karla Klaric vezetésével gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. A hazaiak mestere, Tóth Gábor már 8-2-es hátrányban kért időt. Innen kapaszkodott a házigazda és zsinórban három pontot szerzett, sőt, 12-nél kiegyenlítette az állást. A BRSE azonban nem adta ki a kezéből a vezetést, Bodovics nyitásai után újra hat pont volt a különbség (12-18). Karla Klaric is belelendült, jó nyitásokkal és blokkokkal is jelentkezett. Csapata könnyedén jutott szettlabdához, majd Petőváry Panni rontott ütése után már a játszmaelőny is a csabaiaknál volt (17-25).

A második szett első két pontját ugyan a BRSE szerezte, de a fővárosiak ezt követően hárommal válaszoltak. 5-5 után Ashley Evans és Bodnár Dorottya jó megoldásai kellettek ahhoz, hogy Tóth Gábor kérjen időt először ebben a szettben (5-8). Az MTK nem engedte magát leszakítani, de a szoros álláshoz egy-két csabai hiba is kellett. Vasja Samec Lipicer 11-10-es előnyben szólította magához együttesét. Használtak is az edzői intelmek, Bodovics Hanna kiváló nyitásai után már hat pont volt a különbség (11-17). A másik oldalon Petőváry Panni érkezett fogadhatatlan szervákkal, így újra egyre apadt a BRSE fórja, ez pedig újabb időkérést hozott magával (17-18). A meccs leglátványosabb labdamenetei csak ezután következtek, mindkettőt az MTK nyerte, így garantált volt a szoros végjáték (22-21). A felvonás hajrájában Fábián találkozott szerencsétlenül saját csapattársával, ám a helyére visszatérő Evans és Dapic pedig szettlabdához juttatta együttesét. Az MTK ezt követően háromszor is egyenlített, így maratoni csata alakult ki a második szettért. A csabaiak többször is lezárhatták volna a szettet, de végül a kék-fehérek kiharcolták az egyenlítést (31-29).

Az előző szett vége hatással volt a csabaiakra, a hazai együttes 5-2-vel kezdett. A vendégeknél több kommunikációs hiba is akadályozta a mezőnymunkát. Hiába jött a csabai egyenlítés, újra Petőváry jó szervái repítették a házigazdát (10-7). A játékvezetők sem voltak a helyzet magaslatán, több vitatott döntés sújtotta a csapatokat. A csabaiak találták meg hamarabb a játékukat, négypontos hátrányban az MTK mestere kért időt (13-17). Bodovics Hannát ez sem zökkentette ki: jó nyitásai mögött a BRSE eldöntötte a szett sorsát. Karla Klaric előbb egy szemfüles megoldással harcolt ki szettlabdát, majd Fábián Fanny egy jó blokkal alakította ki a 2-1-es szettállást (14-25).

A negyedik etap elején Barbara Dapic volt elemében, jó megmozdulásaival a Csaba járt előrébb. Tóth Gábor több tüzet kért csapatától a folytatásban, amikor úgy tűnt, hogy az MTK nem tudja tartani a lépést ellenfelével (4-7). Közelebb ugyan nem jöttek a fővárosiak, de meccsben maradtak, a szett közepén pedig ez volt feladatuk (12-15). A kék-fehérek nem adták fel, ott voltak a csabaiak nyomában, egy pontra még visszajöttek, de az egyenlítés már nem sikerült. A hajrában ugyan Klaric egy picit a játékvezetővel is foglalkozott, egy vitatható döntés után, de pár pillanattal később már meccslabdát harcolt ki. A BRSE élt az első lehetőséggel és lezárta a meccset (21-25).

A BRSE ugyan nem brillírozott, de szűk kétórás meccsen 3-1-re diadalmaskodott és nyolc meccs után hat sikerrel áll az Extraligában.

 

Galéria

 

FEL