Röplabda: Olimpiai bajnokokkal a Final Fourra – elkészült az imázsfilm

A magyar röplabdasport történetének egyik legfontosabb hazai rendezésű eseménye lesz a budapesti női Arany Európa Liga négyes döntő június 14-én és 15-én. A közelgő csúcsesemény kapcsán készített imázsfilmet az MRSZ sajtóosztálya.

– A kisfilm elkészítése során arra törekedtünk, hogy a röplabdás legendák mellett a sportág jelenét is bemutassuk, valamint a Final Fournak otthont adó várost, Budapestet. Emellett az is célunk volt, hogy ne csak röplabdások szerepeljenek a kisfilmben, hanem más hírességek is, ezzel talán még szélesebb réteget nyerünk meg, s még többen jönnek majd a négyes döntőre. Minden szereplőnek köszönjük a részvételt, megtisztelő számunkra, hogy igent mondtak a felkérésre – nyilatkozta a filmet rendező Varga Péter a szövetség honlapjának.

A filmben olyan neves sportolók is feltűnnek, mint az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a 225-szörös válogatott jégkorongozó Ancsin János és lánya, Kitti, aki az UTE röplabdázója, Juhár Tamás 20-szoros válogatott labdarúgó és lánya, Dalma, aki a Vasas Óbuda röplabdázója, Disztl Péter, 37-szeres válogatott labdarúgó, Szujó Zoltán, az M4 Sport kommentátora, a Formula–1 magyar hangja.

A röplabdázókat Kotsis Attiláné, minden idők legsikeresebb magyar röplabda szövetségi kapitánya, a 266-szoros válogatott Buzek László, a három olimpián bíráskodó és a 2012-es döntőt vezető Hóbor Béla, Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára, korábbi szövetségi kapitány, a közelmúltban visszavonuló, a tavalyi szezonban a BRSE-ben játszó Dobi Edina, valamint a magyar női röplabda-válogatott játékosai és szakmai stábja képviseli.

 

 

A több korábbi és jelenlegi csabai játékossal felálló magyar női röplabda-válogatott Csehországgal vívja az elődöntőt jövő csütörtökön az Európa Liga arany divíziójának budapesti négyes döntőjében. A Final Four első találkozója a Bulgária-Finnország elődöntő lesz.

A magyar csapat a finnek mögött – az összes hazai meccsét megnyerve – a második helyen zárt a B-jelű négyesben és a C csoportban veretlenül első cseh csapattal találkozik jövő csütörtökön 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.

A másik ágon a magyarok előtt csoportgyőztes finnek Bulgária legjobbjaival mérkőznek, az a találkozó 17 órakor kezdődik. Pénteken a bronzmérkőzést ugyancsak 17 órakor vívják, míg a döntőre 20 órakor kerül sor.

A négyes döntőre a napijegyek elővételben 2500, míg a diák és nyugdíjas belépők 1500 forintba kerülnek, a helyszínen 2900 és 1900 forintért lehet majd őket megváltani. A belépőket az interneten a www.tex.hu weboldalon lehet megvásárolni.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,