Robbantás történt Esztergomban, ketten meghaltak, többen megsérültek

2023. szeptember 20. 22:50 | behir

Az M1 értesülései szerint egy rendőr és az elkövető is meghalt egy robbantásban Esztergom külterületén szerdán.

Az M1 aktuális csatorna késő esti híradójában elhangzott, a helyszínen továbbra is tart a rendőrségi akció, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta. A robbantással kapcsolatban hivatalosan megerősített információk továbbra sincsenek, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

A közmédia értesülései szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol egy - a nap folyamán folyamatosan robbantással fenyegetőző - zavart férfi felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, feltehetőleg egy gázpalackot - hangzott el a híradóban. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

A közmédia tudósítója az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a robbantás Esztergom nem túl sűrűn lakott részén történt szerda délután és sajtóhírek szerint egy gázpalackot robbantott fel úgy, hogy annak környékét előtte benzinnel fellocsolta - tette hozzá az M1 tudósítója.

A közmédia értesülései szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is.

A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

Az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták.

A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.

Információk szerint a környéken élők további robbantásoktól tartanak, de az M1 tudósítója elmondta - tekintettel arra, hogy a katasztrófavédelem nagy erőkkel van jelen - ettől nem kell tartani.

Információk szerint Pintér Sándor belügyminiszter a kormánypártok kihelyezett frakcióüléséről a robbantás helyszínére érkezett.

Az Origo.hu arról írt, hogy a robbantásnak nincs köze a Fidesz-frakcióüléshez, onnan négy kilométerre történt.

Forrás: M1, MTI

További programok »

Itthon

Szárnyakat bontottak a Karácsonyi Angyalok, várják az adományokat

Bonnyai Sándor idén is felhívással fordul azokhoz, akik szeretnének segíteni a rászorulókon, és szeretnék, ha mindenkinek jutna ajándék az ünnepen. A Karácsonyi Angyalok elnevezésű gyűjtőakcióról beszélgetett vele a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
12:48
FEL