Részegen kötött ki az árokban a férfi

2016. január 13. 14:12 | Fekete Kata

A szakértő szerint igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt az a személygépkocsiját vezető fiatalember, aki augusztusban Gyomaendrődön nekiment egy táblának és az árokban kötött ki.

A Szarvasi Rendőrkapitányság folytatott büntetőeljárást egy 19 éves férfival szemben.  Z. M. a nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 9-én délután Gyomaendrődön, a városközpont felől a Semmelweis utca irányába közlekedett személygépkocsijával. Amikor jobbra kis ívben akart bekanyarodni a Semmelweis utcába, elvesztette uralmát a járműve felett, balra lehaladt az úttestről és egy jelzőtáblának ütközve az árokban állt meg. A baleset miatt nem sérült meg senki. A rendőrök az intézkedés közben alkoholszondát alkalmaztak a fiatalemberrel szemben, aki pozitív értéket fújt, ezért újabb mintavételre állították elő, a vezetői engedélyét pedig elvették. Az eljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy Z. M. a vezetés közben igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt, ezért ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. 

A Szarvasi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya a jakabszállási férfival szemben folytatott nyomozást befejezte. Az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a napokban küldte el a Szarvasi Járási Ügyészségnek. 

Forrás: Police.hu

FEL