Repülne de nincsenek szárnyai? - Segítünk!

2016. május 22. 07:19 | Balázs Anett

Milyen érzés lehet 450 méter magasan a föld felett? Május 28-án és 29-én ezt bárki megtapasztalhatja, aki kilátogat a békéscsabai repülőtérre. A Békés Airport Kft. idén először rendez ugyanis repülőnapot a város támogatásával.
Kameránkkal nem tudjuk az érzést visszaadni, de a látványt igen. Aprónak tűnő zöld búzatáblák, néhol egy-két kék vízfelület és sok kis házikó. Így néz ki a város és környéke 1400 láb magasan, egy cessna tipusú kisrepülő pilótafülkéjéből.

Akár 108 csomós sebességgel is hasíthatnak a város felett. Ez olyan mintha beülnének egy gépjárműbe és 210 km/órás sebességgel mennének az úton. Csak itt éppen a kilátás más, gyönyörű madártávlatból a város. 


Aki pedig nem szeretne felszállni, de érdeklik a repülőgépek, bármelyik járművet teljesen közelről is megvizsgálhatja a két nap alatt. A békéscsabai repülőtér hangárjában közel fél tucat légi jármű várja a kilátogatókat és persze azokat, akik szédítő magasságból néznék meg a várost.


– A repülés az teljesen biztonságos. A repülőgépek és a pilóták is megfelelő jogosításokkal rendelkeznek a feladathoz. A repülések 8-10 percesek lesznek és Békéscsaba városa fölé irányulnak majd. Az egészen kicsi gyerekektől a felnőttekig bárki igénybe veheti a szolgáltatást – árulta el Antalfai Gábor, a Békés Airport Kft. ügyvezető igazgatója.


A sétarepülések és az izgalmas légi bemutatók mellett a repülőtér munkatársai színes programokkal várják az érdeklődőket. Gyermeknap lévén a legkisebbek kipróbálhatják a sárkányrepülő készítést és eregetést is.


– A 29-e a gyermeknappal is egybeesik. Ezért próbáltunk olyan programokat szervezni ide a repülőtérre, amely a család minden tagját megmozgatja. Tehát a kisgyermekek kézműveskedést választhatják, amelynek során elkészült sárkányrepülőt is eregethetik majd, ha az idő engedi. A nagyobbak megtekinthetik a repülőgépeket, pilótafülkéket, műrepülést is láthatnak illetve ejtőernyős bemutató is lesz – mondta el Baksay Judit, a Békés Airport Kft. munkatársa.

További programok »

FEL