Rendhagyó Monte Cristo grófja előadás a Fővárosi Nagycirkuszban

2021. október 2. 11:44 | behir.hu

A kőszínházak és a szabadtéri helyszínek után immáron a cirkuszt is meghódítja a nagy sikerű Monte Cristo grófja című színházi darab. A kétrészes musical a Fővárosi Nagycirkusz Szinergiák programsorozatában október 1. és 3. között várja az érdeklődőket az előadásokra. A programsorozat célja, hogy az öt különböző előadáson keresztül bemutassa a társművészetek és a cirkuszművészet együttműködését a színpadon, ezzel is szélesítve repertoárját.

A Monte Cristo grófja olyan előadások közé került be a rendezvénysorozatban, mint a Carl Orff-féle Carmina Burana, az Urban Verbunk Elemek tánca című előadása, A Duda Éva Társulat Ramazuri elnevezésű, újraértelmezett táncszínháza, illetve a Kijevi Cirkuszakadémia művészeti projektje. A darab eddig is kifejezetten látványos megjelenítése a cirkusz segítségével különféle artistaelemekkel is kiegészült, melyeket már korábban, a színházi előadások során is szerettek volna alkalmazni, ám az elemekhez szükséges feltételekhez a Fővárosi Nagycirkusz bizonyult a legjobb partnernek.

Ahogyan Szomor György, a darab rendezője is fogalmazott, a váltás az eredeti és az újragondolt darab között ugyan kifejezetten látványos, a színház és a cirkusz azonban nem állnak távol egymástól. A cirkuszi elemek egy része egyre inkább beépül a hagyományos előadásokba is, elég csak a tűzzsonglőrök vagy az akrobaták megjelenésére gondolni. A rendezők sokszor nyúlnak a némaságukban is kifejező cirkuszi és táncművészeti megoldásokhoz, nincs ez másként ebben a darabban sem.

Dumas halhatatlan történetét ugyan évekig játszották, több szereposztásban is, de az újszerű előadásmód miatt mindenképpen érdemes lehet még egyszer megtekinteni ezt az előadást. Gubik Petra, Békefi Viktória és Szomor György főszereplésével, a cirkusz és a musicalek nagy sikerű összefonódásának lehetnek tanúi, akik ellátogatnak október 1. és 3. között a Fővárosi Nagycirkuszba.

Szereposztás:
DUMAS: GULYÁS ATTILA
EDMOND DANTES, MONTE CRISTO GRÓFJA: SZOMOR GYÖRGY
IFJÚ EDMOND DANTES: GULYÁS ATTILA
MERCEDES: GUBIK PETRA / BÉKEFI VIKTÓRIA
FERNAND: PESÁK ÁDÁM
VILLEFORT: BALÁZS CSONGOR
FARIA ABBE: SZŐKE PÁL
ALBERT: BÍRÓ BYULA
HAYDEÉ: GÁBOR ANITA
JACOPO: DANCS JÁNOS
BONIFACIO: GERNER CSABA
NAPOLEON, BÖRTÖNŐR: VADÁSZ GÁBOR
DÍSZLET: FEKETE PÉTER | JELMEZ: PAPP JANÓ | LÁTVÁNY: MADÁR
KOREOGRÁFUS: FEJES KITTY | ZENEI VEZETŐ: GULYÁS LEVENTE | DRAMATURG: ZALÁN TIBOR | HANGSZERELÉS: LIPPÉNYI GÁBOR | RENDEZŐASSZISZTENS: NAGY RÓBERT | ZENEI VEZETŐ, KORREPETITOR: GULYÁS LEVENTE
ALEXANDRE DUMAS REGÉNYE ALAPJÁN ÍRTA: POZSGAI ZSOLT
ZENÉJÉT SZEREZTE, A DALSZÖVEGEKET ÍRTA ÉS RENDEZTE: SZOMOR GYÖRGY

Kar: Biró Gyula, Farkas Boglárka, Fazekas Döníz, Földes Roxána, Gáspár Bendegúz, Lehoczki Orsolya, Kiss Anna, Kopanyicza András, Litauszki Enikő, Medovarszki Petra, Mészáros Ágnes, ifj. Mlinár Pál, Mlinár Péter, Mlinár Zsuzsa, Oláh Dániel, Sefkovics Máté, Szkáli Edina, Tóth Luca, Vig Péter
Zenészek: Billentyűs hangszerek: Gulyás Levente, Hegedű: Hoffmann Ágnes, Benedekfi Zoltán
Brácsa: Szomorné Budai Mariann, Cselló: Juhász Edit, Klarinét, szaxofon: Bogdán Gábor
Kürt: Bereczki Gábor, Gitár:, Basszusgitár:, Dob: Centgráf Benjámin

 

További programok »

FEL