Rendezettebb lett a békéscsabai buszpályaudvar környezete

2020. október 29. 18:26 | behir

Korábban számos jelzés érkezett a csabaiaktól Szarvas Péter polgármesterhez arról, hogy az autóbusz-pályaudvar környezete nem méltó egy megyei jogú városhoz.

A múlt év során már megoldották a buszpályaudvar főépülete melletti lépcsők mozgó-, illetve hiányzó elemeinek pótlását, valamint hulladékgyűjtő-edényeket és kerékpártárolókat is kihelyeztek. 

– Júliusban ismét helyszíni szemlét tartottam munkatársaimmal a területen és megállapítottuk, hogy a környezet rendezettségének növelése érdekében további munkálatok elvégzése szükséges. Aki járt mostanában a buszpályaudvar környékén láthatta, hogy a zöldfelületen kertészeti beavatkozások történtek. Kijavították a jegypénztár melletti rossz állapotú korlátot, és mivel továbbra is problémát okozott az utazóknak a kerékpártárolók hiánya, újabb 21 kerékpártámaszt létesítettünk, amely 42 darab kerékpár tárolására alkalmas. Látványos javulást mutat az is, hogy az alagsor födém szélei is le lettek festve – számolt be az újabb fejleményekről hivatalos közösségi oldalán Szarvas Péter, hozzátéve, hogy a tervek szerint a munkálatokat november közepére befejezi a kivitelező cég.

Fotó: Szarvas Péter facebook oldala
FEL