Rejtélyek a bagoly kapun túl - Nyár végéig még kinyomozható az állatparki talány

2023. július 31. 08:25 | behir.hu

Akik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában nyár végéig tesznek látogatást, még kinyomozhatják a Bagolykapun túl húzódó rejtélyt.

Az állatparkban minden önjelölt detektívet várnak az izgalmas, „Rejtélyek a bagolykapun túl” című játékának kötetlen nyomozására. A hagyománnyá vált programban idén azt kell kideríteni, hogy mit üzennek a ma emberének a történelmi állatok – írja a kmnp.hu.

A nyomozás alatt tíz állomás, tíz furfangos feladványán keresztül az állatpark tíz lakójának történelmi elődje segíti a látogatókat egy-egy fontos kulcsszóval. Így például a mára kihalt sztyeppi bölény, a híres egyiptomi meidumi ludak, a Romulust és Remust tápláló farkas, Hunor és Magor csodaszarvasa, vagy éppen Mátyás király hollója lesz a játékban résztvevők segítségére. A kulcsszavak mutatják meg, hol található a szarvasi Anna-ligetben a történelmi állatok üzenete.

A vendégek megfejtéseiket a Körösvölgyi Állatpark látogatóközpontjában elhelyezett gyűjtőládába dobhatják be.

A történelmi kaland szerencsés nyertesei nemzeti parki ajándékokban részesülnek majd. A fődíj a Körösvölgyi Állatparkba szóló 2024-es családi bérlet lesz. A nyomozásra azonban nemcsak emiatt, hanem a nagyszerű élményért és az új információkért is érdemes lesz vállalkozni. Ajánljuk családoknak, baráti társaságoknak, csoportoknak is.

 

Elérhetőség:

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K

 

További programok »

Itthon

FEL