Régiségeket ásott ki a földből, eljárást indítottak ellene

Fémkeresővel járta Kétegyháza határát egy férfi.

Az eseti szakértő elsődleges megállapítása alapján muzeális értékű régészeti leleteket is áshatott ki a földből és vihetett haza az a férfi, aki ellen büntetőeljárást indított a rendőrség.

Fémdetektorral járta és vizsgálta egy 50 éves férfi a Kétegyháza határában lévő földterületeket – írja a Police.hu. A rendőrök a helyszínen igazoltatták, majd előállították. A kihallgatásán elismerte, hogy régiségeket gyűjt, mint mondta: korábban azért vásárolt fémkeresőt, hogy az eszköz segítségével régi pénzérmékből álló gyűjteményét gyarapítsa. Az érmék mellett különféle alakú és anyagú fém tárgyakat is talált, amelyeket kiásott a földből és hazavitt. A rendőrök házkutatást tartottak a férfi házában, ahol a fém tárgyak között 56 olyan darabot is találtak, amelyek az eseti szakértő elsődleges megállapítása alapján muzeális értékű régészeti leletek is lehetnek. Koruk és értékük megállapítása érdekében a rendőrség a április 6-án elrendelt nyomozás során igazságügyi szakértőt rendel ki.

Az 50 éves kétegyházi férfi ellen a Gyulai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A fémdetektort a rendőrség lefoglalta.

 

Forrás: Police.hu

Megosztás:

Címke: ,