Rangadón aratott győzelemmel biztosíthatja be első helyét az Előre

2024. április 27. 13:29 | Kovács Dávid

Az éllovas Békéscsaba 1912 Előre a 2. helyen álló ESMTK otthonában lép pályára a labdarúgó NB III Dél-keleti csoportjának 26. fordulójában. Csató Sándor együttese egy győzelem esetén már készülhetne a júniusi osztályozóra.

A lilák a BKV Előre elleni magabiztos győzelemmel hangolt a csoport rangadójára, akik ráadásul növelték is előnyüket a tabellán, miután a pesterzsébetiek három gólos vereséget szenvedtek Szolnokon. A Békéscsaba veretlenségi sorozata immár tizennégy mérkőzésre nyúlik, szezonbeli egyetlen bajnoki vereségét éppen a fővárosiak ellen könyvelte el: az ESMTK októberben vitatható büntetőkkel, a jelenleg tizennégy találatnál járó Molnár János duplájával elvitte a három pontot a Kórház utcából.

Csató Sándor játékosai azonban azóta magabiztosan menetelnek az élen, egy győzelemmel pedig már el is dőlne az első hely sorsa. Pontvesztés esetén is lenne még lehetőség ennek bebiztosításra a következő fordulókban, az Előre fő célja eljutni a júniusi osztályozóig, majd sikerrel venni az akadályt és jövőre ismét az NB II-ben szerepelni.

– Tisztában vagyunk a mérkőzés súlyával és pikantériájával. Kellően motivált a társaság, szeretnénk mielőbb lezárni ezt a bajnokságot és természetesen a visszavágási vágy is fűti a csapatot. A megszokott heti ritmusban készültünk, nem csinálunk különösebb presztízst a mérkőzésből. A bajnokság végjátékában kemény csatáink lesznek, jó formában lévő ellenfelek jönnek soron, ami segítheti az osztályozóra való felkészülést – fogalmazott a vezetőedző a lilák hivatalos oldalán.

A vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője Iványi Gábor lesz, segítőiként Deme Rajmundot és Kovács II. Gábort akkreditálta a szövetség. Az összecsapást a csabai klub élőben közvetíti a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

 

NB III DÉL-KELETI CSOPORT
26. FORDULÓ

Április 28. (vasárnap)
11.00 Kecskeméti TE II.–Pénzügyőr SE, Honvéd II.–Vasas II.,
17.00 Dabas–Körösladány, BKV Előre–Szeged-Csanád GA II., ESMTK–Békéscsaba, Füzesgyarmat–Ceglédi, Martfű–Hódmezővásárhely, Monor– Szolnok

 

A TABELLA ÁLLÁSA:

1. Békéscsaba 68 pont 2. ESMTK 58 3. Hódmezővásárhely 50 4. Körösladány 48 5. Szolnok 45 6. Vasas II. 40 7. BKV Előre 39 8. Monor 35 9. Dabas 29 10. Pénzügyőr 26 11. Honvéd II. 26 12. Martfű 25 13. Kecskeméti TE II. 24 14. Szeged-Csanád GA II. 21 15. Füzesgyarmat 18 16. Cegléd 10

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL